Dansk Magisterforening

Jannick levede det søde liv som mangemillionær. Men så begyndte han at savne et arbejde

Jannich Lehmann - ejer af Fitness Yoga Club

Jannick Lehmann har råd til at gøre hvad han har lyst til - så han arbejder i et fitnesscenter. © Lasse Højsgaard

Podcast
Af Lasse Højsgaard
Del artikel:

Jannick Lehmann fik en kæmpe sum penge, da han solgte sin andel af en stor fitness-kæde. Men da han havde rejst verden rundt og lavet ingenting i 6 år, fandt han ud af, at han savnede noget i sit liv - et arbejde. Det fortæller han om i podcasten ’Karriere på hovedet’.

Hvad ville man stille op med sit liv, hvis man fik så mange penge, at man kunne gøre stort set, hvad man ville?

For de fleste er det et rent utopisk spørgsmål, men for Jannick Lehmann blev det virkelighed, da han solgte sin andel af Fitness World, som han havde været med til at bygge op fra grunden, og blev mangemillionær.

I første omgang gjorde han det, som de fleste nok ville vælge: tog børnene ud af skolen og pakke kufferterne.

”Vi var jorden rundt. Alt lige fra Sydamerika til New Zealand med to-tre uger hvert sted, og vi fik sat en masse flueben ud fra listen over, hvad man skal se og opleve,” fortæller han i Akademikerbladets podcast ’Karriere på hovedet’.

Efter et år havde den værste rejselyst lagt sig, og familien købte et stort hus på Frederiksberg. Og mens konen gik på arbejde og børnene gik i skole, gik Jannick Lehmann og hyggede sig.

”Jeg var jo en slags ung pige i huset. Jeg gjorde rent, jeg handlede ind, jeg ordnede havearbejde. Så trænede jeg og brugte tid med mine venner. Dagene gik sådan set hurtigt, men på den lange bare kedelig for sådan en som mig,” fortæller han.

Høj af social energi

Jannick Lehmann har været fitnessinstruktør det meste af sit liv, og han elskede den daglige kontakt med kunderne og kollegaskabet med de andre ansatte. Og stille og roligt fandt han ud af, at det var sådan en hverdag, han gerne ville have.

”For mange er drømmen jo at have mange penge, så man kan købe og gøre, hvad man har lyst til. Det var det også for mig. Men man mangler det med det sociale – glæden ved at gå på arbejde, hvor man møder mennesker, som man griner og hygger sig med,” siger han.

For mange er drømmen jo at have mange penge, så man kan købe og gøre, hvad man har lyst til. Det var det også for mig

Jannich Lehmann

Løsningen for Jannick Lehmann blev at etablere et nyt fitnesscenter – Fitness Yoga Club på Frederiksberg – hvor han i dag tager i den daglige drift med opgaver som støvsugning og holdinstruktion.

”Jeg indgår 20 timer om ugen på daglig fod med alle andre - som receptionist, rengøringsmand, holdinstruktør … you name it.”

Så selv om Jannick Lehmann sagtens kunne ligge på en strand på Barbados med en drink i hånden, så vil han faktisk helst gå og indstille maskiner og støvsuge i et træningscenter.

”Jeg savnede det. Når man kommer væk fra det, så finder man jo ud af, hvad der egentlig betyder noget. Det med at være sammen med en masse forskellige mennesker hver dag, det giver mig helt vildt meget energi.”

Hør Jannich Lehmanns historie i podcasten ’Karriere på hovedet’.