CEO og kommunikatør, Mille Klink, kalder det en illusion, at work-life-balance skal være en skarp adskillelse af job og liv. Hun er faktisk glad for, at hendes arbejde er så værdifuldt, at det også fylder i hendes liv.
Mille Klink elsker, at kommunikationsbranchen er dynamisk, kreativ og ambitiøs. Hun har arbejdet i branchen i snart 20 år, mest som konsulent og i de sidste knap 13 år hos Advice, hvor hun siden januar 2020 har haft rollen som CEO.
Her deler hun de erfaringer, hun har gjort sig om work-life-balance i løbet af sit arbejdsliv:
Mit ‘work’ må gerne være en del at mit ‘life’
For Mille Klink kan en for stram adskillelse af job og liv blive en potentiel stressfaktor. Faktisk mener hun, at det en illusion, at man skal skille arbejde og liv ad for at opnå work-life-balance.
Selv har hun ofte et arbejdsspørgsmål rumsterende i hovedet på cyklen hjem fra arbejde. Men det oplever hun ikke som en belastning. Nærmere tværtimod. For hende er work-life-balance nemlig ikke er et spørgsmål om tid, men mere et om et overskud til at kunne være nærværende der, hvor man er;
“Hvis jeg spiller spil med mine børn eller sidder til en middag, og jeg ikke kan få noget arbejdsrelateret ud af hovedet, har jeg fået respekt for, at jeg dér skal overveje, om noget i mit liv skal tilrettelægges anderledes”.
Leder, husk forventningsafstemningen
Det er ikke en nem øvelse at skulle forvalte medarbejderes work-life-balance, faktisk kalder Mille Klink det lidt af et paradoks. Derfor er forventningsafstemninger noget, hun bruger aktivt som leder af en virksomhed, hvor arbejdskulturen er baseret på gensidig tillid:
“Det lyder umiddelbart godt med stor fleksibilitet og frihed, men bagsiden er, hvis der ikke er klare rammer omkring de to ting: Så risikerer vi at fleksibiliteten i stedet skaber en usund forventning om altid at være på," siger hun.
Derfor har de hos Advice tillid til, at medarbejderne arbejder, når de vil, så længe der tages hensyn til kolleger, kunder og opgaver. Fx lader man ikke sine kollegaer hænge i et møde, fordi man hellere vil arbejde på et andet tidspunkt.
Ingen er perfekte, heller ikke dig
Noget, Mille Klink har lært i forhold til hendes balance mellem arbejde og personligt liv, er, at hendes erfaringer nok ikke virker for dig. Du skal selv erfare, hvad der virker for dig:
“De indre signaler, jeg har i dag, når noget er ude af balance, havde jeg ikke haft, hvis ikke jeg havde stået steder i mit arbejdsliv, hvor det ikke har været sjovt," siger hun.
Det minder hende om et råd, hun engang fik af sin far, som hun håber, at specielt nyuddannede kommunikatører, der tror, at de skal kunne det hele fra dag ét, tager med ind i deres arbejdsliv:
Ingen kan alting, lød rådet; Ingen forventer, at du kan alt fra starten. Du skal gøre dig så umage du kan, og du skal ikke være bange for at bede om hjælp og spørge en ekstra gang.
Derfor kalder hun det at turde sætte ord på det, du er utryg over eller ikke forstår, den største tjeneste, du kan gøre dig selv i dit arbejdsliv.