Finanslov med midler til kulturpas

ulturminister Jakob Engel-Schmidt. Foto Kulturministeriet/Nana Reimers
Del artikel:

Der er afsat midler til et forsøg med kulturpas og et nyt institut for spiludvikling i regeringens forslag til finansloven.

Det er en tilfreds kulturminister, der glæder sig over, at der er afsat midler til blandt andet et kulturpas til de unge, der hverken er i arbejde eller går på en ungdomsuddannelse. I en pressemeddelelse siger Jakob Engel-Schmidt.

”Jeg er stolt af det her udspil. I regeringsgrundlaget lovede vi, at vi vil styrke kulturen markant i hele landet og på tværs af områder. Nu sætter vi med over 1 milliard kroner til kulturområdet handling bag ordene. Dermed løfter vi kulturen markant. Det gør vi, fordi kulturen har kæmpe betydning for os alle. Det er den, der danner os og binder os sammen som folk og skaber fællesskaber. Det kommende kulturpas skal understøtte de unge, der hverken er i uddannelse eller job, i at få nogle kulturelle oplevelser, hvor de kan være sammen med andre og få nye perspektiver på tilværelsen. Kunst og kultur kan, når det er bedst, både øge trivslen og selvtilliden blandt unge, uanset om det er gennem deltagelse i idrætsforeninger eller en tur i teatret. Kunst og kultur skal ikke være forbeholdt de mest ressourcestærke grupper i samfundet."

Blandt andre initiativer i finanslovsudspillet på kulturområdet er etableringen af et nyt center for spiludvikling, og så er sporten tænkt ind med flere afsatte midler til Team Danmark og medfinanciering af flere store sportsbegivenheder.
Læs mere på kulturministeriets hjemmeside.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}