DM og KS har indgået fusionsaftale

Del artikel:
Af Marianne Jensen

Hovedbestyrelserne i DM og Forbundet Kommunikation og Sprog, KS, har indgået en aftale om en fusion mellem de to fagforeninger til november 2024. Beslutningen er dog først endelig, når den har været til afstemning hos KS’ medlemmer i februar.

Der er allerede mange medlemmer i DM, der arbejder med kommunikation, og nu kan den gruppe blive endnu større. Hovedbestyrelserne i DM og KS har nemlig indgået en fusionsaftale. En aftale, der dog først gælder, hvis KS’ medlemmer stemmer ja til fusion med DM i en urafstemning, der slutter den 26. februar 2024.  

Et stærkere fællesskab for kommunikatører 

En mulig fusion mellem DM og KS vil samle mere end 10.000 kommunikatører i samme fagforening, og vil skabe Danmarks største fagfaglige fællesskab for kommunikatører.  

Forperson for DM, Camilla Gregersen, glæder sig meget over fusionsaftalen, og ser frem til at få resultatet af afstemningen blandt KS’ medlemmer. 

”Jeg er glad og stolt over, at KS har valgt DM at fusionere med. Aftalen er et vigtig skridt henimod at blive den fagforening, der samler kommunikatørerne, og sammen kan vi skabe et stærkt fagligt fællesskab med masser af attraktive medlemstilbud og en styrket interessevaretagelse. Jeg håber, at vi får mulighed for at byde KS-medlemmerne velkommen i DM til november næste år”, siger Camilla Gregersen, forperson i DM.  

Med fusionen med KS bliver DM den største fagforening for kommunikatører. Det betyder en række nye, fagfaglige medlemstilbud og fællesskaber, hvor det er kommunikationsfaget, der er i fokus. Som medlem af DM Kommunikation vil man også modtage KomMagasinet, der er KS’ fagblad, som stiller skarpt på kommunikationsfaglige problemstillinger og historier.  

At DM bliver den største fagforening for kommunikatører, betyder også bedre mulighed for at varetage medlemmernes interesser og påvirke dagsordenerne på kommunikationsområdet.   

Som medlem af DM får fusionen ikke nogen betydning for kontingent eller medlemskab, og de nuværende rabat- og medlemsaftaler fortsætter som hidtil. De nuværende medlemmer af KS vil få et billigere kontingent, hvis fusionen stemmes igennem.   

Fusionen bliver først endelig vedtaget den 26. februar, hvor KS’ urafstemning slutter. 

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje