Til indhold

Stor lønforskel mellem homoseksuelle og heteroseksuelle

Stor lønforskel mellem homoseksuelle og heteroseksuelle
0:00 0:00

Homoseksuelle mænd tjener væsentligt mindre end heteroseksuelle mænd. Til gengæld tjener homoseksuelle kvinder mere end kvinder, der lever i et heteroseksuelt forhold.

Når en dansk mand er gift med en mand frem for en kvinde, er der stor sandsynlighed for, at han tjener mindre en de heteroseksuelle mænd, han deler uddannelse og arbejdserfaring med. Faktisk er der gennemsnitligt næsten 77.000 kr. til forskel i den årlige indtægt. Det svarer til en lønforskel på 15 procent.

Ser man på de homoseksuelle kvinder, falder lønforskellen anderledes ud. Her er det de homoseksuelle kvinder, der tjener 12.000 kr. mere om året end heteroseksuelle, når man tager højde for uddannelse og arbejde.

DM: vi skal have mere lønåbenhed

Camilla Gregersen, der er formand i DM, peger på lønåbenhed som en vigtig del af løsningen til at nedbringe uligeløn:

"Vi ved, at kvinder og mænd ligger tættere på hinanden lønmæssigt på arbejdspladser, hvor der er åbenhed om lønnen. Derfor er jeg også glad for, at et EU-direktiv om lønåbenhed er kommet tættere på at blive til virkelighed, nu hvor det er gået videre til forhandlinger med EU-medlemslandene. Det vil virkelig kunne gøre en forskel", siger hun.

 

Løn og homoseksualitet

Dyk ned i tallene om lønforskel mellem homoseksuelle og heteroseksuelle i DM's oprindelige analyse fra juni 2022.

Læs analysen
; ;