Sådan sparer du penge med dit DM-medlemskab

© Scharvick

Del artikel:

Forbrugerpriserne er på himmelflugt. Heldigvis kan du spare penge ved at benytte DM's mange rabataftaler. Og husk: Får du rådgivning i forbindelse med lønforhandling, kan det meget vel være vejen til en lønstigning.

Inflationen i Danmark steg i april 2022 til rekordhøje 6,7 procent i forhold til april sidste år. Det betyder, at priserne stiger generelt i samfundet. Og faktisk stiger priserne endnu mere på de ting, vi som forbrugere er helt afhængige af som fx fødevarer, brændstof og opvarmning af bolig. Her er priserne steget mere end ti procent det seneste år, viser tal fra Danmarks Statistik.

Den voldsomme stigning kan i den grad mærkes i husholdningsbudgetterne hos den enkelte - og sikkert også i din økonomi.

Via dit medlemskab af DM kan du faktisk spare penge - både ved at gøre brug af en lang række rabatter, men også ved at få rådgivning omkring løn, så du er bedst muligt forberedt til at forhandle med din arbejdsplads. 

Spar penge i mere end 4000 butikker 

Som medlem af DM får du adgang til medlemstilbud, der kan give dig mere luft i budgettet. Du kan fx få rabatter på alt fra forsikring til rejser, måltidskasser og træning. Gennem DM kan du også blive medlem af Forbrugsforeningen, hvor du kan spare penge på alt det, du alligevel køber.

Som medlem af Forbrugsforeningen får du et betalingskort - præcis som du kender det - og hver gang kortet benyttes i én af de mere end 4.000 forretninger, som foreningen samarbejder med, optjenes der bonus. Jo mere kortet bruges, jo mere bonus optjener du. Forbrugsforeningen giver fx rabat i Lagkagehuset, Silvan, Skoringen, Power og 4.000 andre butikker.

Du kan også dykke ned i nogle af de andre kontante medlemsfordele - her kan du spare penge på alt fra træning og fritidsaktiviteter til avisabonnementer. Også vores forsikrings- og bankaftaler er noget, du kan benytte dig af for at få meget mere ud af dine penge. 

Åbenhed og forberedelse omkring løn betaler sig

En anden vej til balance i budgettet er selvfølgelig, at der går flere penge ind på kontoen. Her er der to vigtige kneb, du kan gøre, når du skal forhandle din løn. Og knebene virker både i det private og offentlige, hvis du starter i et nyt job, eller hvis du skal forhandle løn på din nuværende arbejdsplads. 

  1. Lønåbenhed
    Det betaler sig at tale om løn. Når du taler om løn med dine venner, kollegaer eller med DM, så får du cirka 1.000 kr. mere om måneden end folk, der ikke gør. Det viser en medlemsundersøgelse fra DM.
  2. Forberedelse
    Forberedelse giver mere i lønposen. Dem der forbereder sig til en lønsamtale, får gennemsnitligt 750 kr. mere om måneden end dem, der ikke gør. Det viser samme undersøgelse.

Gode råd til lønforhandling

Se video med analysekonsulent fra DM, der forklarer hvordan åbenhed omkring løn og forberedelse til din lønforhandling kan give dig et ekstra lønhop. 

Er du ikke medlem?

Som medlem af DM får du adgang til alle DM's kontante medlemsfordele og en lang række faglige fordele.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}