Underfinansieret uddannelsesudspil giver problemer

Del artikel:

Jeg er stærkt bekymret for økonomien i aftalen. Der er kommet lidt flere penge på bordet under forhandlingerne, men det er fortsat alt for få midler, der er afsat til et etablere og drive uddannelser nye steder.

Når aftalen er underfinansieret, kommer det til at gå ud over uddannelsernes kvalitet, og på universitetsområdet vil det få den konsekvens, at en række vigtige uddannelser bliver enten udhulet eller må lukke.

Vi har arbejdet for, at der ikke skal nedlægges eller flyttes 10 procent af de eksisterende pladser, og det er nu kommet ned på 5-10 procent. Det er godt, at politikere har bevæget sig her, men det kommer stadig til at give problemer.

Jeg så allerhelst, at man styrkede uddannelsesstederne, og at man satte ind på at få flere til at tage en uddannelse fremfor kun at flytte rundt på uddannelserne. Det er mere end hver femte unge, der ikke får en kompetencegivende uddannelse, og det er det store problem.

Det er vigtigt, at uddannelsesinstitutionerne bliver inddraget, og at der er tid til planlægning. Vi må ikke flytte uddannelser halsløst og uden omtanke, for så risikerer vi at ødelægge stærke forsknings- og undervisningsmiljøer.

Camilla Gregersen, Formand i DM

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}