Regeringsreform med mange gode forslag, men som rammer unge uheldigt

Del artikel:

Regeringen har tirsdag fremlagt forslag til en stor reform med henblik på at få flere i arbejde. Der er mange gode forslag, men det er en tidsel, at de nyuddannedes dagpenge skæres, lyder det fra DM’s formand Camilla Gregersen.

Kortere dagpengeperiode og en lavere ydelse. Det bliver resultatet for de mange nyuddannede ledige, hvis regeringen kommer igennem med sit stort anlagte reformprogram, der skal sikre arbejdskraft til virksomhederne.

Men løsningen er ikke at forringe de unges økonomi, siger formand for DM, Camilla Gregersen.

"Vi ved, at de unge er topmotiverede og gerne vil i job. Men i stedet for at hjælpe dem med at komme i job, vil man skære i deres dagpenge og halvere deres dagpengeperiode. Det hjælper ikke", siger hun.

Regeringens reformudspil indeholder også en række forbedringer af dagpengesystemet, som DM hilser velkomment.

Ledige med end fire års sammenhængende a-kassemedlemskab og to ud af tre års beskæftigelse vil således få op til 5000 kroner mere om måneden. Samtidig forhøjes fradraget for fagforeningskontingent fra 6000 årligt til 7000 årligt.

"Jeg er selvfølgelig godt tilfreds med, at der kommer forbedringer af dagpengesystemet. Det har vi arbejdet for sammen med resten af fagbevægelsen. Vi skal bare også sikre fødekæden ved, at de unge stadig har lyst til at være med, så vi kan sikre fremtidig finansiering af vores fleksible arbejdsmarkedsmodel", siger Camilla Gregersen.

I regeringens udspil er der bl.a. også lagt op til midler til uddannelser, fradrag for virksomheder der laver forskningsinvesteringer, afskaffelse af gensidig forsørgerpligt og forhøjelse af seniorpræmien. Alle de forslag bliver positivt modtaget af DM.

"Det er godt at se på hele uddannelsessystemet, ligesom forskningsområdet er helt afgørende for samfundets udvikling", siger Camilla Gregersen og fortsætter:

"Det er også meget relevant at se på, hvordan man kan fastholde flere seniorer og gøre det attraktivt for dem at blive på arbejdsmarkedet".

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje