DM’s forskningspriser går i 2021 til to RUC’ere

Del artikel:

DM uddeler hvert år to forskningspriser. I 2021 går priserne til to forskere fra Roskilde Universitet: lektor Mikkel Bille og lektor Viggo Andreasen. Med prisen følger 50.000 kroner.

DM uddeler hvert år to forskningspriser. I 2021 går priserne til to forskere fra Roskilde Universitet: lektor Mikkel Bille og lektor Viggo Andreasen. Med prisen følger 50.000 kroner.

”Jeg er virkelig glad for at forskningspriskomitéen i år har valgt, at DM’s forskningspris skal gå til professor Viggo Andreasen og lektor Mikkel Bille. Det er nu 14. gang DM uddeler prisen – og hver gang er vi imponerede over, hvor mange gode forskere, som vi har i Danmark. Prisen er forskernes egen pris, hvor man hædrer en god forskerkollega. Det gør prisen helt speciel og komplimentet nok større”, siger formand for DM, Camilla Gregersen.

Lektor Viggo Andreasen

DM’s Forskningspris 2021 inden for naturvidenskab går til lektor Viggo Andreasen, der er ansat ved Institut for Naturvidenskab og Miljø på Roskilde Universitet. Viggo Andreasen er internationalt anerkendt for sin forskning inden for matematisk epidemiologi, hvor han har været med i forskningsområdets indercirkel de seneste 30 år. Det har forskningspriskomiteen blandt andet lagt vægt på i deres begrundelse for at udpege Viggo Andreasen.

Viggo Andreasen har særligt koncentreret sig om, hvordan influenza udbredes. For tiden optræder Viggo meget i offentligheden som ekspert i pandemimodellering. Han sidder også i SSI’s baggrundsgruppe, hvor han blandt andet rådgiver de personer, der laver de matematiske modeller, der bliver refereret til i medierne i forbindelse med covid-19 pandemien.

Lektor Mikkel Bille

DM’s Forskningspris 2021 inden for humaniora og samfundsvidenskab går til Mikkel Bille, lektor ved Institut for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet. Mikkel Bille har særligt forsket i upåagtede ting, herunder lys og belysning. Ting, vi ofte ikke lægger mærke til, men som former og påvirker os grundlæggende.

I forskningspriskomiteens begrundelser lyder det blandt andet, at Mikkel Bille har været en afgørende kraft i at opdyrke et helt nyt forskningsområde, der forbinder teknologi, arkitektur og rumlige opfattelser med humanistiske forståelser af menneskers praktiske omgang med og forståelse af materielle ting.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}