Er du ikke tilfreds i dit job? Få tip til, hvordan du skaber forandring

© Foto af Andrea Piacquadio fra Pexels

Del artikel:
Af Sofie Helqvist

Efter en tiltrængt sommerferie fuld af lyse aftner og tid til alt det, der er svært at nå i en travl hverdag, vender mange tilbage på jobbet med overvejelser om, om de er det rette sted. For feriesæsonen er lig med tid til refleksion over arbejdslivet, oplever DM.

”Hvert eneste år efter sommerferien kan vi mærke en stigning i booking af karrieresamtaler, fordi der har været ro til at reflektere over, om man er der i sit arbejdsliv, hvor man gerne vil være”, fortæller konsulent i DM Cecilie Cohrt, der rådgiver medlemmer om arbejdsliv og karriere.

Mange medlemmer har et ønske om forandring i deres arbejdsliv, men ofte er det svært for dem at finde ud af, hvad det egentlig er, der skal forandres. De efterspørger typisk råd til, hvordan de kan udvide deres profil, hvordan de får klarhed over deres kompetencer, eller tips til hvordan arbejdsglæden kan blive vækket igen.

Skal du skifte position, hold eller sportsgren?

Når Cecilie Cohrt rådgiver medlemmer, ser hun det som sin væsentligste opgave at få medlemmerne til at blive klar over, præcis hvor forandringen skal ske.

”Jeg prikker til dem og får dem til at sætte ord på, hvad det er, de egentlig gerne vil væk fra. Og i ligeså høj grad hvad de gerne vil henimod”, siger Cecilie og understreger, at det sagtens kan være muligt at skabe forandring i arbejdslivet uden at skifte job.

Som fodboldspilleren, der er træt af at være midtbanespiller og skal afklare, om han er ude efter at blive angriber, om han er klar til et nyt hold, eller om han faktisk skal kaste sig over en helt anden sportsgren. Kort sagt: Kan du opnå den forandring, du søger på dit nuværende arbejde, eller skal du skifte job og måske endda branche?

Sammen med medlemmet brainstormer Cecilie Cohrt sig frem til, hvad medlemmet vil opnå og lægger derefter en plan for, hvordan de ønsker kan blive indfriet. Nogle konkrete tiltag kunne for eksempel være at tage en snak med chefen om muligheden for nye opgaveområder, at tilmelde sig de rigtige jobagenter eller at blive en del af en netværksgruppe med fokus på den branche, man gerne ville skifte til.

4 spørgsmål du kan reflektere over, hvis du ikke er tilfreds med dit arbejde og er i tvivl om, hvad du skal ændre:

  1. Hvad er det, jeg er utilfreds med?
  2. Kan jeg opnå det, jeg gerne vil på min nuværende arbejdsplads, eller skal jeg et andet sted hen?
  3. Hvis du gerne vil skifte job: hvad er jeg glad for i mit nuværende arbejdsliv, som jeg også gerne vil have i mit kommende job?
  4. Hvor meget tid har jeg til at forsøge at ændre min nuværende stilling/søge nyt job?

Få gode råd og sparring om dit arbejdsliv

Du er meget velkommen til at kontakte DM, hvis du har brug for sparring i forhold til dit arbejdsliv og din karriere. Hos DM's karrierekonsulenter får du individuel og professionel sparring på spørgsmål om karriere, arbejdsliv og kompetenceudvikling.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}