Nyt medlemsforum vil gøre prekariseringen til en national dagsorden

Del artikel:
Af Sofie Helqvist

Forummet for midlertidigt ansatte forskere har haft første konstituerende møde, hvor det blev vendt, hvordan man får sat prekariseringen på den politiske dagsorden og slået fast, at det ikke kun er et problem blandt forskere på universiteterne.

Medlemmer af Dansk Magisterforening har som en konsekvens af prekariseringen på Danmarks universiteter oprettet medlemsforummet Forum for midlertidigt ansatte forskere (Temporarily Employed Researchers). 27. juni mødtes forummet for første gang til et konstituerende møde, hvor der blev valgt en styregruppe.

Formålet med forummet er at samle DM-medlemmer til at diskutere og forbedre arbejds- og karrierevilkårene for de mange midlertidigt og tidsbegrænsede ansatte på de danske universiteter. En problematik, som en af initiativtagerne til forummet, post.doc. ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på KU Dan Hirslund, fik bekræftet, at der er behov for at diskutere ovenpå det velbesøgte møde.

”I de tre timer fik vi luftet vores frustrationer og personlige erfaringer, men fik også taget fat på at tale om, hvordan man kan sætte emnet på den politiske dagsorden. Og vi fik også vendt forskellige strategier til at skabe opmærksomhed omkring prekariseringen og overvejet, hvilken form for mobilisering, vi skal lave blandt de berørte grupper,” fortæller Dan Hirslund.

Til mødet deltog både medlemmer fra Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Københavns Universitet, og medarbejdere fra DM’s sekretariat var også tilstede. Netop DM’s opbakning fremhæver Dan Hirslund som vigtig:

”Vi fornemmer, at DM er inde i en periode, hvor de er villige til at eksperimentere og støtte godt op. Det ser jeg som et stort skulderklap til, at man gerne vil prøve at gøre noget. Ingen har de rigtig gode svar til, hvordan man går til det politisk og prøver at løse problemet, men der er ingen tvivl om, at det blandt andet skal ske på tværs af både fagforeninger og lande. Og det er dejligt, at DM er villige til at bakke op om det.”

Forummets næste skridt er at forsøge at gøre denne dagsorden til en national dagsorden. Det er blandt andet formålet med det møde, som forummet arrangerer 27. september, hvor de håber på, at få deres agenda udbredt til ansatte på andre institutioner, for eksempel midlertidigt ansatte på kulturinstitutioner. Mødet er åbent for alle, og man tilmelder sig ved at skrive en mail til forummets kontaktperson, Maria Mortensen mmo@dm.dk.

Husk, at alle medlemmer af DM kan oprette tematiske medlemsfora. Det eneste, det kræver, er et tema, et ønske om at bidrage til forandring og forbedring – og 50 medlemmers underskrifter. Du kan kontakte DM på 38 15 66 00, hvis du gerne vil oprette et medlemsforum.

Læs mere om at oprette et medlemsforum

Invitation

Læs om forummets møde 27. september og tilmeld dig

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}