Har du betalt fri 1. maj og 5. juni?

Del artikel:

1. maj og grundlovsdag er desværre hverken hele eller halve fridage, som man kunne fristes til at tro. Det skal fremgå af din overenskomst eller være kutyme på din arbejdsplads, hvis du have arbejdsgiverbetalt fri eller delvist fri de to dage.

Du har ikke automatisk ret til at holde fri med løn 1. maj og 5. juni. For at have ret til frihed med løn de to dage skal det fremgå af din overenskomst eller din individuelle aftale med arbejdsgiver, fortæller konsulent i DM, Marcel Worm-Marquardtsen.

”Udover din overenskomst eller individuelle aftale kan der på din arbejdsplads være lokale aftaler eller kutymer, som gør 1. maj og/eller 5. juni til arbejdsgiverbetalte fridage”, siger han.

Retten til frihed med løn indgår ikke i de offentlige overenskomster for akademikere. På nogle offentlige arbejdspladser kan der dog være kutyme for, at en eller begge dage er en hel eller halv fridag.

Heller ikke på det private arbejdsmarked er der som udgangspunkt centralt fastsatte regler eller lovgivning, der giver ret til at holde fri med løn.

Er du i tvivl om, hvordan reglerne er på din arbejdsplads, så kontakt din tillidsrepræsentant eller kontakt os på 3815 6600 eller dm@dm.dk

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}