Faglighed trumfer anciennitet: 28-årig specialkonsulent får 67.000 kr.

Del artikel:

Kompetent, ungt medlem varetog specialkonsulentstilling i over 1 år og var netop ved at blive ansat officielt i stillingen, men HR-afdelingen satte sig imod. DM går ind i sagen og sikrer medlemmet 67.000 kr.

Umiddelbart efter sin ansættelse som nyuddannet akademiker blev et 28-årigt medlem bedt om at overtage opgaver og ansvar, som tidligere var blevet udført af en chefkonsulent i afdelingen. Medlemmet tager sig af opgaverne til sin nærmeste leders fulde tilfredshed, og efter 1 år bliver han indstillet formelt til specialkonsulent af lederen. 

Det eneste problem var nu, at HR ikke var enig med chefen i, at ansættelsen skulle ske som specialkonsulent. 

HR-afdelingen mente nemlig ikke, at han kunne ansættes som special-konsulent, med den begrænsede anciennitet han havde som nyuddannet. 

”HR mener, at han på grund af hans lave anciennitet ikke har en tung nok profil til at udfylde stillingen, og at der derfor kun kan være tale om, at han udfylder en light-udgave af stillingen,” fortæller Sarah Ro-senkrands om forløbet. 

”Det er korrekt, at han var forholdsvist nyuddannet, men han var blevet opfordret til at søge stillingen, da han allerede i det seneste år havde vist, at han var i stand til at løfte opgaverne på det ønskede niveau,” Siger Sarah Rosenkrands og tilføjer, at lederen, der ansatte ham, havde fundet ham kvalificeret til at løfte opgaverne på det niveau, som var beskrevet i stillingsopslaget. 

Hans stillingsbeskrivelse var da også helt identisk med chefkonsulentens, som han havde afløst. 

”HR går slet ikke ind i en vurdering af hans faglighed og kvalifikationer i relation til stillingen, men vurderer vores medlem alene på baggrund af hans anciennitet,” siger Sarah Rosenkrands.

Ministeriet inddrages 
Da der ikke var opnået enighed med HR, sender DM sagen til ministeriet.

DMs hovedpointe i sagen var, at det er det faglige indhold og ansvar i stillingen som bestemmer om man kan ansætte en specialkonsulent - ikke kandidatens anciennitet. Det følger nemlig af overenskomsten

Ministeriet gav herefter DM ret i, at der ikke er noget i vejen for, at en nyuddannet kan blive specialkonsulent. Et forlig blev indgået efter forhandling i ministeriet og medlemmet fik specialkonsulent løn med tilbagevirkende kraft i 5 måneder svarende til næsten 70.000 kr. 

Kontakt DM
Sagen viser, at der til tider kan være stor uoverensstemmelse mellem det vores medlemmer får stillet i udsigt af deres nærmeste leder og HRs vurdering og stillingtagen til, som her, stillings- og lønfastsættelse. Har du været ude for, at HR har lagt sig imellem på grund af manglende anciennitet eller lignende? Tag fat i din TR, eller ring til os på 38 15 66 00 eller skriv på dm@dm.dk, så hjælper vi dig med at tage kampen op.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}