Dansk Magisterforening: Vi er imod eksklusivaftaler på studiesteder

Del artikel:
Af Henriette Sø

Københavns Universitet varsler nu et opgør med de eksklusivitetsaftaler, som mange fagforeninger har indgået på studier i forbindelse med studiestart. Udmeldingen bakkes op af Dansk Magisterforening, der er imod aftaler om eksklusivitet.

Det skal være slut med fagforeninger, der betaler for at være de eneste, der får adgang til et bestemt studie i forbindelse med studiestarten. Det er meldingen fra Københavns Universitet, der har fået nys om aftalerne via en aktindsigt foretaget af Prosa.

Dansk Magisterforening er ikke blandt de fagforeninger, der indgår aftaler om eksklusiv adgang til de studerende og hilser initiativet velkomment.

- Dansk Magisterforening er imod eksklusivaftaler, og vi har derfor heller ikke selv indgået aftaler om, at andre fagforeninger ikke må hverve de steder, hvor vi holder oplæg. Vi har ikke eksklusivaftaler, og vi bakker op om ethvert tiltag, der kan stoppe den meget uheldige praksis, siger Christian Bülow Beck, der er kommunikations- og medlemschef i Dansk Magisterforening.

Dansk Magisterforening opfordrer til, at der ikke alene gøres op med eksklusivaftaler, men at universiteter og fagforeninger sammen bliver enige om en anden måde at gøre tingene på.

- Rent demokratisk er der noget usundt i, at vi er nødt til at betale for vores tilstedeværelse på studierne, så de studerende kan få finansieret deres introaktiviteter. Det håber jeg, at universiteterne og fagforeningerne sammen vil gøre op med, siger Christian Bülow Beck.

Han understreger, at medingen fra Dansk Magisterforening er helt klar. Her bliver der ikke indgået eksklusivaftaler.

- Formålet med vores tilstedeværelse ved studiestarten er at give de studerende mulighed for at orientere sig blandt de forskellige fagforeninger og finde ud af, hvilken der passer deres behov bedst. Eksklusivaftaler begrænser fagforeningernes muligheder for at vise sig frem for de relevante studerende, og jeg håber, at der nu bliver sat en stopper for det. Det vil være godt for os – og godt for de studerende, siger Christian Bülow Beck.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}