Camilla Gregersen: Det er intet under, at erhvervslivet tager imod ph.d.erne med åbne arme

Del artikel:

Arbejdsgiverne tager imod ph.d.er med åbne arme og gode lønninger, viser den seneste lønstatistik for Dansk Magisterforening. Det er intet under med deres faglige kompetencer, mener formand for Dansk Magisterforening Camilla Gregersen.

Når samfundet investerer i ph.d.-forløb er det til gavn for både det offentlige og det private arbejdsmarked. Det er tydeligt, efter Dansk Magisterforening kan offentliggøre en lønstatistik, som viser, at akademikere med en ph.d. grad tjener væsentligt mere end akademikere uden en ph.d. grad. Det er et signal om, at erhvervslivet kan bruge de kompetencer, som ph.d.erne kommer med.

- Ph.d.erne kan tilbyde virksomhederne en bred viden på nogle unikke områder samtidig med, at deres sans for fordybelse gør, at de har ekstra gode forudsætninger til at se og løse problemer. Det er altså intet under, at erhvervslivet med åbne arme og et ja-tak tager imod ph.d.erne, og at de også belønner dem lønmæssigt for deres vigtige arbejde, siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

234 medlemmer af Dansk Magisterforening har deltaget i undersøgelsen af ph.d.ernes lønforhold på det private arbejdsmarked. Det er særligt de naturvidenskabelige ph.d.er, der er eftertragtede. Resultatet for lønundersøgelsen viser også, at medlemmerne med en ph.d. grad i gennemsnit tjener mere end 35.000 kroner i årsløn end medlemmer med en kandidat. Mange ph.d.er fortsætter ud i den offentlige undervisningssektor, hvor de bidrager med dybdegående viden, men de, der i stedet forsætter karrieren på det private arbejdsmarkedet bliver i høj grad også budt velkommen. Det understreger behovet for at investere i ph.d. forløb siger formand, Camilla Gregersen:

- Det giver et solidt samfundsmæssigt afkast, når man investerer i ph.d. forløb, ligesom det gør, når man investerer i resten af uddannelsesområdet. Ud over det økonomiske afkast er uddannelse væsentligt for vores demokrati og sammenhængskraft i samfundet. Derfor er milliardnedskæringerne på uddannelse, som også det seneste finanslovsudspil lægger op til, dybt problematiske for Danmarks fremtid.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje