Ny ferielov kommer nyuddannede til gode

Del artikel:

I dag kan nyuddannede ikke holde betalt ferie i løbet af deres første år på arbejdsmarkedet. Ny ferielov ændrer på det.

I dag kan en nyuddannet se langt efter muligheden for at holde betalt ferie. Der kan nemlig gå op til 16 måneder, før nyansatte har ret til at afholde betalt ferie.

Men nu har et bredt flertal i Folketinget vedtaget en ny ferielov, der giver nyuddannede mulighed for at holde betalt ferie det første år af deres ansættelse. Den nye ferielov træder i kraft fra september 2020.

”Det er absolut på tide, at de unge også får ret til ferie. Det er særligt vigtigt for de unge, fordi det er heftigt at starte arbejdslivet op for fulde drøn uden at få en eneste pause,” siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening og uddyber, hvorfor det netop er vigtigt, at de nyuddannede også får lov at holde betalt ferie:  

”De unge er meget optaget af at præstere i jobbet, og de bruger sig selv fuldt ud hver eneste dag. Derfor skal de selvfølgelig også have ferie, hvor de kan lade op.”

Gavnligt i forhold til unge og stress
Endvidere mener Camilla Gregersen, at den nye ferielov kan være gavnlig i forhold til unge og stress.

”Vi ved, at særligt unge de første to år på arbejdsmarkedet risikerer at blive ramt af stress. Ret til ferie kan være med til at redde unge fra at gå ned med stress. Vi ved, at mange unge på arbejdsmarkedet ikke har økonomien til at holde ferie for egen regning. Det siger sig selv, at det belaster de unge, hvis der går op mod halvandet år, før de kan lade op i længere tid end en weekend,” siger Camilla Gregersen.

I dag optjener man ferie fra januar til december, men kan først afholde den fra 1. maj året efter. Den nye ferielov betyder, at lønmodtagere fremover optjener og afholder deres ferie på samme tid.  

Ændringen sker, efter at EU-Kommissionen har krævet, at Danmark ændrer ferieloven, fordi den er i strid med EU's grundlæggende sociale rettigheder om et mindstemål af årlig betalt ferie.

Læs mere om ferieregler

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}