Magisterformand: Stærke og velfungerende rammer i Danmark for Det Europæiske Lægemiddelagentur

Del artikel:

I dag bliver det afgjort, om Danmark vinder den internationale konkurrence om placeringen af EU’s Lægemiddelagentur, EMA. En placering i Danmark vil gavne både EMA og det danske lifesciencemiljø, mener DM’s formand.

”Selvom Danmark er et lille land, har vi en stærk profil inden for medicinalområdet. Det skyldes ikke mindst de stærke forskningsmiljøer i betydningsfulde danske medico-virksomheder og på hospitalerne og universiteterne, som understøtter et sundhedssystem i topklasse”, siger formand for Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen.  Hun mener, der er faglige gevinster at høste ved et EMA-agentur i Danmark.

”Der er store perspektiver for den danske sundhedssektor og for Danmark i det hele taget gennem styrkede partnerskaber i life-sciencemiljøet, hvis EMA kommer til Danmark. Men EMA har også grund til at se store muligheder ved en placering i Danmark”, siger hun og henviser til de stærke miljøer, men også til Danmarks ry for saglig sagsbehandling.

”I Danmark har vi en stærk tradition for velfungerende sagsbehandling og minimal korruption. De troværdige og solide rammer er en fordel for lægemiddelagenturets godkendelser. De danske rammer giver de bedste betingelser for en effektiv og kvalificeret sagsgang til fordel for EMA’s ansøgere. I Danmark vil EMA kunne få et stærkt samspil med sundhedssektoren – og med vores betydningsfulde private virksomheder og forskningsmiljøerne på universiteterne og hospitalerne. Der er kun gode grunde til, at EMA skal ligge i Danmark”.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}