DM: Der mangler en efteruddannelsesløsning til dem med videregående uddannelse

Del artikel:

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået aftale om voksen-, efter- og videreuddannelse med fokus på ufaglærte og faglærte.

Aftalen har et positivt fokus på grupper, der har brug for et massivt løft, og det bakker DM op om. Men DM understreger, at der fortsat er behov for at sikre efteruddannelse til arbejdstagere med videregående uddannelse.

Parterne har aftalt, at der arbejdes videre med, hvordan vi kompetenceudvikler dem med videregående uddannelse i et særskilt spor. I første omgang skal der nedsættes en arbejdsgruppe, der skal se på behovet for videregående voksen- og efteruddannelse. Det er positivt, lyder det fra DM.

- Det er nødvendigt, at vi ikke glemmer efteruddannelse på det videregående uddannelsesniveau, og derfor har det været afgørende, at det blev et spor i forhandlingerne. Det er jeg selvfølgelig tilfreds med, at vi er lykkedes med. Der er kun afsat få midler til dette, men vi værdsætter, at der nu er et dialogspor, så vi kan fortsætte arbejdet, siger Camilla Gregersen, formand for DM.

- Selvom man har en lang uddannelse, er det nødvendigt, at man systematisk bliver opkvalificeret og videreudvikler sin viden. En nyuddannet akademiker kan ikke klare sig 50 år på arbejdsmarkedet uden efteruddannelse, siger Camilla Gregersen.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}