Records Manager - Online miniuddannelse

© Daria Pimkina/Unsplash

Del artikel:

Få en grundlæggende introduktion: metoder og værktøjer og lær hvordan du arbejder med records management i et strategisk perspektiv.

Records Manager er en online miniuddannelse bestående af to kursusmoduler og en opfølgningsdag. Hver af de to moduler varer to dage, så uddannelsen samlet består af fem hele kursusdage plus et kort Opstartsmøde.

Om uddannelsen

Records management er styring og kontrol med forretningskritisk information og data i livscyklus: fra vugge-til-grav. Records management er at afklare hvilken information, der er kritisk for organisationen. At arbejde med processer, IT-systemer, risikoanalyser og også den adfærd og kultur, som er med til at sikre det dokumentationsgrundlag, der er nødvendigt for at kunne drive en effektiv og troværdig offentlig eller privat virksomhed.

Forretningsindsigt er vigtig, for en Records Manager balancerer regulatoriske krav og lovgivningskrav med forretningsbehov, som f.eks. videndeling, effektivitet og digitalisering.

En Records Manager arbejder med udfordringer i kølvandet på digitalisering. På miniuddannelsen berøres også emner som digital bevaring, datakvalitet, dataetik, AI og automatisering.

Records Manager miniuddannelsen giver dig en grundlæggende introduktion til records management. Den fungerer derfor som et godt udgangspunkt for at kunne arbejde inden for dette område og bygger videre på de akademiske kompetencer, du har i forvejen, nærmest uanset hvilken uddannelse og faglig baggrund du har.

Records Manager miniuddannelsen har været afholdt siden 2016. Over 300 kursister har indtil videre gennemført uddannelsen.


Prisen inkluderer

  • Fem hele kursusdage med live online undervisning (der er indlagt cirka en times middagspause pr. dag) plus Opstartsmøde.
  • Adgang til kursusmaterialer via Mit DM.

Efter at have taget uddannelsen vil du

  • Kunne arbejde som Records Manager i private og offentlige virksomheder.
  • Kunne bidrage til eller tage ansvar for opgaver vedrørende records management, dokumentkontrol, persondata, ESDH, IT, auditering, informationssikkerhed, risikoanalyse, retention og kassationspolitikker.
  • Kunne bidrage positivt i samarbejdsrelationer med jurister, ledelsen, IT, DPO, specialister inden for informationssikkerhed og compliance.

Som Records Manager medvirker du til, at organisationen får udbytte af informationsressourcerne, er i compliance med lovgivning, standarder, krav og forventninger fra kunder, borgere og partnere. En Records Managers arbejdsopgaver kan være meget forskellige og vil ofte være udviklings- eller driftsorienterede, men de kan også omfatte begge aspekter.

Få overblik over kursusdagene på Records Manager

Opstartsmøde
Introduktion til forløbet. Tjek af teknik
Onsdag den 30. oktober 2024 kl. 9.00 – 10.00

Modul 1: Introduktion til records management
Mandag den 4. november 2024 kl. 9.00 – 16.00
Tirsdag den 5. november 2024 kl. 9.00 – 16.00

Modul 2: Værktøjskassen til records management
Mandag den 18. november 2024 kl. 9.00 – 16.00
Tirsdag den 19. november 2024 kl. 9.00 – 16.00

Opfølgningsdag: Records management i strategisk perspektiv
Tirsdag den 26. november 2024 kl. 9.00 – 16.00

Læs om de enkelte kursusdage i uddannelsesprogrammet

Al undervisningen foregår online.

Undervisningsform

Uddannelsen er praktisk tilrettelagt med en blanding af teori, cases, dialog og workshops.

Undervisningformen består af

  • Faglige oplæg og præsentationer med teori og praktisk suppleret med cases.
  • Gruppeøvelser og individuelle øvelser.
  • Refleksioner og diskussioner.
  • Kursusmateriale, som du får adgang til på Mit DM.

Alt foregår online, så du kan deltage fra alle dele af landet. For at deltage skal du have adgang til en stabil internetforbindelse, gerne en forbindelse, så du f.eks. kan afspille video fra nettet uden forsinkelser.

Dernæst har du brug for en computer med et velfungerende webkamera samt et headset med mikrofon, så du har en så god lyd som muligt. Så kan vi bedst muligt se og høre hinanden, når vi har undervisning.

Er du til stede live på alle fem kursusdage, får du et diplom for at have gennemført Records Manager.

Det er også obligatorisk at deltage i Opstartsmødet.

Målgruppe

Alle medlemmer af DM, Document Controllers, Document Managers, informationsspecialister og dig, der arbejder med ESDH og dokumenthåndtering eller som bare gerne vil vide mere om records management.

Uddannelsen er for relevant både for dig, der allerede arbejder inden for området, og for dig, der gerne vil have de grundlæggende kompetencer til at kunne varetage jobbet som Records Manager.

Uddannelsen er åben for alle interesserede.

Uddannelsen gennemføres ved minimum 12 fuldt betalende deltagere.

Tine Weirsøe

Underviser på uddannelsen

Tine Weirsøe startede Scandinavian Information Audit i 2004. Hun er Executive MBA fra CBS, ISO 9000 Lead Auditor og bibliotekar (sektion 2) og har mere end 30 års erfaring med records og information management fra offentlige og private virksomheder i de nordiske lande, USA, Schweiz, Holland og Italien samt fra ansættelser i Novo Nordisk, på Børsen og i Industrifagene (nu DI).

Tine var formand for det danske nationale udvalg bag ISO 15489-familien fra 2000 til 2009 og var fagansvarlig for records management på Master i Informationsforvaltning og Records Management (MIR), Aalborg Universitet og Københavns Universitet (2012 til 2018).

Har du spørgsmål...

...til miniuddannelsen, så kontakt Niels Bergmann, konsulent i DM, på nb@dm.dk eller tlf. 38 38 06 32.

Afbud

Hvis du bliver forhindret i at deltage, bedes du melde afbud på Mit DM senest 14 dage før kurset afholdes. Efter denne dato refunderes deltagerbetalingen ikke.

Hvad er DM Digi?

DM Digi er et fagligt fællesskab for dig, der arbejder med eller interesserer dig for den digitale udvikling og for ny teknologi. Et stærkt medlemstilbud med netværk, arrangementer og faglige artikler.
Besøg DM Digi

Interesserer du dig for data, AI og den digitale omstilling?

Så markér feltet "DM Digi" på Mit DM, så får du alt det, DM laver på området: artikler, arrangementer, netværkstilbud m.m.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 30. oktober 2024 - 26. november 2024 09:00 - 16:00
Sted Online
Tilmeldingsfrist 15. oktober 2024 - kl. 23:30
Afmeldingsfrist 16. oktober 2024 - kl. 07:00
Medlemspris 3.995 kr.
Pris for andre 8.495 kr.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje