Godt tilbage i arbejde efter stress

Del artikel:

Få viden om hvad ledere, tillidsvalgte og andre nøglepersoner kan gøre for at sikre, at medarbejderen vender godt og bæredygtigt tilbage i arbejde efter en stressrelateret sygemelding.

Forskningen viser, at samarbejde omkring tilbagevenden til arbejde efter en stressrelateret sygemelding, herunder i særlig grad lederens indstilling og håndtering, har stor betydning for medarbejderens mulighed for at vende bæredygtigt tilbage i arbejde.

Indhold

I dette webinar zoomer vi ind på den gode proces, de vigtige dialoger og de rette handlinger. Oplægget tager udgangspunkt i forskningsbaseret viden om stresssygemeldinger og tilbagevenden til arbejde med en præsentation af

  • Trinvise værktøjer til bæredygtig tilbagevenden til arbejde
  • Et samtaleværktøj som kan benyttes ved sygefraværssamtalen
  • En skabelon til en realistisk plan for tilbagevenden til arbejdet
  • Øvrige guidelines til at sikre bæredygtig tilbagevenden til arbejdet.

Inspirationen fra webinaret kan ligeledes bruges forebyggende ved risiko for sygemelding pga. længerevarende stress og belastning.

Undervejs vil deltagerne blive involveret i mindre dialoggrupper, og der vil være lejlighed til at få svar på spørgsmål.

Oplægsholder

Erhvervspsykolog, ph.d. og konsulent ved Fonden Mental Sundheds erhvervsrettede indsatser Janne Skakon tager afsæt i egen og øvrig forskning og i pjecen "Vend godt tilbage til arbejde efter stress"  (2022), fra Fonden Mental Sundhed. 

Form

Mødet afholdes online via værktøjet Zoom. Mødelink bliver oplyst i bekræftelsen for din deltagelse.

Målgruppe

Webinaret er forbeholdt medlemmer af DM, der er ledere, tillidsrepræsentanter, -suppleanter, arbejdsmiljørepræsentanter og/eller øvrige nøglepersoner ansat i f.eks. HR-funktioner, der i en organisation arbejder med tilbagevenden efter stresssygemeldinger.  Gå evt. ind på Mit DM og ajourfør dine medlemsoplysninger, før du tilmelder dig mødet.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 29. august 2024 08:30 - 09:30
Sted Online
Tilmeldingsfrist 26. august 2024 - kl. 08:00
Medlemspris Gratis
Pris for andre Kun for medlemmer

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}