Årlige lønforhandlinger uden tillidsrepræsentant

Del artikel:

Er du ansat på en offentlig arbejdsplads? Så har du og dine kollegaer ret til en årlig lønforhandling. Hvis I ikke har valgt en tillidsrepræsentant til at stå for forhandlingerne, så er det DM, der forhandler for dig. Uanset om du er medlem af DM eller ej.

På disse sider kan du læse mere om, hvad der typisk venter dig og dine kollegaer, hvis det er DM, der forhandler for dig ved de årlige lønforhandlinger.

Hvorfor forhandler DM for mig?

Når du er ansat på en offentlig overenskomst, har du og dine kollegaer ret til en lønforhandling hvert år. Hvis I endnu ikke har valgt en lokal tillidsrepræsentant, så forhandler DM for jer. I overenskomsten har I ret til at lade jer repræsentere af en lokal tillidsrepræsentant. En tillidsrepræsentant er en kollega, som I vælger til at varetage opgaven med blandt andet lønforhandlingerne på dine og dine kollegaers vegne. Vedkommende kender derfor dit fagområde, dit bidrag til arbejdspladsens fremdrift, historikken for hvem der før har fået hvad til de årlige lønforhandlinger, og så har tillidsrepræsentanten, ikke mindst, relationerne til jeres ledelse. Alt dette er helt afgørende for at din arbejdsplads opnår de resultater, I ønsker jer - også med lønforhandlingen.

I DM ser vi det som et privilegium at forhandle din løn. Men vi vil til enhver tid opfordre dig og dine kollegaer til at vælge en tillidsrepræsentant. En tillidsrepræsentant kender din arbejdsplads og kan som ingen andre tale din sag – også når det handler om løn. Du kan læse om, hvordan I vælger en tillidsrepræsentant her.

I menuen til højre kan du klikke dig ind på de informationer, du har behov for i forbindelse med din årlige lønforhandling.

Er du endnu ikke medlem af DM?

Meld dig ind og bliv en del af et stærkt fællesskab. Som fagforening arbejder vi for, at du får et arbejdsliv i balance med gode løn- og karrieremuligheder. Så meld dig ind i dag og få hjælp, råd og masser af kontante fordele.

Onlinekursus om lønforhandling

DM har udviklet et e-læringsværktøj, hvor vi giver gode råd til, hvordan du griber en lønforhandling an, før, under og efter selve forhandlingen. Første gang du besøger onlinekurser.dk, skal du tilmelde dig og oprette en profil.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje