Til indhold

Tjekliste - kompetenceudvikling

Før du kontakter os, bør du overveje følgende spørgsmål.

1. Hvis kompetenceudvikling er svaret, hvad var så spørgsmålet?
Hvad ønsker du at opnå? Blive bedre fagligt klædt på i dit nuværende job? Kvalificere dig til et nyt job eller søge videre i en ny branche? Få ’papir’ på praktiske erfaringer, du allerede har opnået? Eller noget helt fjerde?

2. Hvad ønsker du at udvikle?
Ønsker du at udvikle dine faglige kompetencer (fx økonomisk indsigt, strategisk tænkning) eller personlige og relationelle egenskaber (fx mundtlig formidling, projekt- og procesledelse, facilitering)

3. Hvor dyb viden er du på jagt efter?
Er du på jagt efter enkle redskaber, som du hurtigt kan omsætte i hverdagen? Eller søger du dyb faglig viden og personlig indsigt, hvor du reflekterer over dig selv og din praksis? Er det vigtigt at få dokumentation i form af en master- eller diplomuddannelse?

4. Fokus på teori eller praksis?
Søger du videreuddannelse, der udbygger dit teoretiske fundament? Eller lærer du bedst, når du arbejder med konkrete problemstillinger fra din hverdag og deler erfaringer i netværk? Mange kurser kombinerer teori og praksis, men vægtningen kan være forskellig.

5. Hvor megen tid vil du investere?
Det kræver tid at få fuldt udbytte af dit kursus eller din uddannelse. Overvej derfor hvor megen tid du har mulighed for at bruge på forberedelse, undervisning, løsning af opgaver og eventuel eksamen. Hvordan passer det med dit arbejds- og privatliv? Er du ansat, bør du aftale med din chef om du kan bruge arbejdstid på undervisning/forberedelse og i givet fald hvor meget.

ECTS point er en international måleenhed, der angiver arbejdsbyrden på en uddannelse. 5 ECTS svarer til ca. 150 timer inkl. undervisning og forberedelse; 60 ECTS point svarer til arbejdsindsatsen for et helt studieår på fuld tid.  ECTS point siger noget om arbejdsbyrden, ikke sværhedsgraden.

6. Hvor stort er dit budget?
Deltagergebyr varierer meget. Afklar dit budget, så du kan træffe godt valg mellem de forskellige tilbud.

; ;