TR-netværk: Det skal være givende og rart at mødes

Del artikel:

Er du tillidsvalgt i Region Hovedstaden? Så kan du dele dine erfaringer og få input i et nystartet netværk.

I maj mødtes 8 tillidsvalgte i Region Hovedstaden i DM’s lokaler på Frederiksberg. Det var det første møde i Netværk for tillidsvalgte i DM i Region H, som indtil videre tæller 11 medlemmer fra regionens hospitaler.

Mødet var arrangeret af Henriette Møller, tillidsrepræsentant på Hvidovre Hospital og hendes suppleant Lis Lak Risager, som tidligere har været tillidsrepræsentant på en professionshøjskole.

Vi vil gerne udnytte erfaringer fra andre steder og have mulighed for at diskutere rollen som tillidsvalgt i et lukket forum
Lis Lak Risager, TR-suppleant på Hvidovre Hospital

”Regionen er en kæmpestor arbejdsplads, og vi tænkte, at andre tillidsvalgte måtte stå i en lignende situation, hvor de kan føle sig lidt alene og stå med nogle af de samme udfordringer, som vi møder,” siger Lis, som fortæller, at TR-opgaven er lidt speciel på et hospital, fordi der er så mange forskellige faggrupper samlet på et sted. 

”Henriette og jeg vil gerne udnytte erfaringer fra andre steder og have mulighed for at diskutere rollen som tillidsvalgt i et lukket forum. Vi fandt ud af, at vores problematikker ligner hinanden, selv om vi ikke altid har samme fokus. Men så ser vi, hvordan man også kan gøre det,” siger Lis.

Om netværket

  • For alle, der repræsenterer DM’ere i Region Hovedstaden
  • I øjeblikket 11 medlemmer fra Frederiksberg Hospital, Nordsjællands Hospital, Bispebjerg Hospital, Amager Hospital, Hvidovre Hospital, Rigshospitalet og Rigshospitalet – Glostrup.
  • 2 årlige fysiske møder
  • Der er plads til flere

Indtil videre er det planen, at netværket skal mødes fysisk to eftermiddage om året, og det næste møde bliver i november. 

”Vi planlægger et fagligt oplæg og noget fælles træning. På vores første møde var der enighed om, at vi alle kunne have gavn af et oplæg om forhandling,” siger Lis, og fortæller, at de også har talt om, at de kan drøfte emner på tværs – for eksempel stillingsstrukturer - mellem møderne. Det bliver bare over mail, da de har tænkt sig at holde det simpelt. 

Fedt med samme faglighed

Der skal også være tid til at tale om løst og fast i forhold til TR-opgaverne. Nogle deltagere er meget erfarne, og nogle er helt nye, og Lis oplever, at der er stor villighed til både at dele og tage imod. 

”Det er enormt fedt at sidde sammen med tillidsvalgte med samme faglighed som sin egen, når man er vant til altid at være mange forskellige fagligheder sammen på hospitalet, hvor det sjældent er DM’erne og vores arbejdsopgaver, der er i fokus.” 

”Så er det dejligt at have et forum, der kun handler om os, vores muligheder og vores arbejdsforhold.

Sammenligneligheden i arbejdsvilkår er ret stor, og derfor er det godt at kunne dele forskelle og ligheder”, siger Lis Lak Risager, som straks følte sig hjemme på det første møde. Hun mener, der er nogle kulturelle koder, der bare gør det enkelt at mødes med sin egen faggruppe.

Masser af hjælp at hente i DM 

Lis har været på kursus i DM i netværksdannelse, så det var ret ligetil for hende at starte et netværk.

”Jeg kendte DM’s støttefunktioner fra kurset og uden DM’s støtte, ville det Ikke kunne lade sig gøre. DM understøtter mødet med annoncering, lokale og forplejning, og det frigiver tid og energi til, at vi kan koncentrere os om indholdet. Og Henriette og jeg har bestemt, at det skal være rart og givende at være med i netværket,” siger hun.

Der er plads til flere i netværket, og Henriette og Lis ser gerne, at det udvikler sig til en form for delt ejerskab, så det ikke kun er de to, der skal stå for indholdet. 

Til andre, som har ideer til et netværk, mener Lis bare, at man skal bare kaste sig ud i det, for der er ingen risiko forbundet med det. 

”Og så vil jeg virkelig anbefale DM’s netværkskursus. Jeg kom hjem fyldt af energi og entusiasme, og der er masser af hjælp at hente i DM.

Læs mere om Netværk for tillidsvalgte i DM i Region H

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje