Har du sat kryds i kalenderen 23.-24. november?

Del artikel:
Af Anna Dalsgaard

Der er flere temaer på årsmødet for tillidsvalgte i november. Blandt andet fleksibilitet, digitalisering, overvågning og AI. Tilmeldingen åbner 1. september.

I år regner vi med flere deltagere end tidligere år, eftersom de tillidsvalgte i DM er blevet flere med fusionerne med JA og DSL samt den kommende fusion med KI. Der er plads til 180 deltagere, så du skal være hurtig på tasterne, når vi åbner for tilmeldinger 1. september.

På årsmødet får du både mulighed for at diskutere med tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, høre gode og aktuelle emner og for at gå i dybden med, hvordan du som tillidsrepræsentant tackler svære og nye emner, så som fleksibilitet, AI og grøn omstilling.

”Det er et kæmpe energiboost at være næsten 200 tillidsvalgte, der møder hinanden”, siger Gitte Grønkær Svendsen, teamchef i Arbejdsliv og Karriere i DM og projektleder for TR-området.

”Man har både mulighed for at møde andre fra sin egen sektor og mulighed for at tale om rollerne på tværs af sektorer, brancher, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter. Nogle er meget erfarne, og nogle er helt nye, og det giver flere perspektiver på tingene”, siger hun.

En del af programmet er klart

Vi er i fuld gang med at planlægge årsmødet, og kan løfte sløret for nogle af oplægsholderne, og hvad de skal tale om.

Yun Ladegaard, postdoc og psykolog med speciale indenfor arbejds- og organisationspsykologi, Københavns Universitet, holder oplæg om det fleksible arbejdsliv, og hvilke udfordringer det medfører for akademikere.

Lisbeth Knudsen, strategisk direktør i Mandag Morgen og Altinget, journalist og meningsdanner, holder oplæg om digitalisering, overvågning og AI.

Peter Dahler-Larsen, professor og evalueringsforsker, Københavns Universitet, holder oplæg om arbejdsmiljø og om, hvordan man blandt andet kan bruge apv’en som proces og redskab for at skabe et bedre arbejdsmiljø.

Søren Viemose, selvstændig forhandlingsrådgiver og underviser, holder oplæg om tillidsvalgtes opgave i krisetider.

Andre emner under planlæggelse er afskedigelser og sparerunder, lønforhandling med statistik, hvordan du skaber følgeskab og fællesskab samt overenskomster i relation til OK24.

”Vi vil gerne samle både tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, og det har vi lagt os i selen for i forberedelserne af  det samlede program, som vi glæder os til at præsentere i sin fulde længde”, siger Gitte Grønkær Svendsen.

Hvad siger tidligere deltagere om årsmødet?

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}