Til indhold

Kom og mød andre tillidsvalgte til årsmødet

Aarsmøde for tillidsvalgte 2021
© Niels Hougaard
Kom og mød andre tillidsvalgte til årsmødet
0:00 0:00
Af Anna Dalsgaard

Ifølge to erfarne deltagere på DM's årsmøde for tillidsvalgte, kan du regne med to hyggelige, sjove og givende dage på Hotel Comwell i Kolding 10.-11. november.

Mia Stelsig Haagensen, tillidsrepræsentant for AC-TAP’erne i ledelsessekretariatet og suppleant for fællestillidsrepræsentanten på Copenhagen Business School:

Jeg glæder mig mest til at møde de andre tillidsvalgte

”Jeg har været til årsmøde for tillidsvalgte omkring 10 gange, og regner også med at tage med i år. Jeg glæder mig altid til det, og skriver datoen i kalenderen, lige så snart den bliver offentliggjort. Det er bare noget, jeg skal, medmindre der kommer noget meget vigtigt i vejen.

Det bedste for mig er at møde andre tillidsvalgte. Det er klart det, jeg glæder mig til og får mest ud af. Det er så nemt at tale med andre tillidsrepræsentanter. Vi har den samme forståelsesramme, så man behøver ikke forklare så meget. De fleste bliver tillidsrepræsentanter, fordi de interesserer sig for andre mennesker, så det er gode mennesker og trygge og behagelige rammer at være i.

Jeg får selvfølgelig også noget ud af det faglige, og det er dejligt at læne sig tilbage og bare lytte. Men det er ikke derfor, jeg tager med. Det er fællesskabet og det at mødes med de andre, som trækker, så det synes jeg også er den vigtigste grund til at deltage.

Det er ikke fordi jeg mangler et TR-netværk. Vi er ret mange TR’er på CBS, og vi har altid haft et virkelig godt netværk. Jer har 2-3 TR-kolleger, som jeg sparrer rigtig meget med, og så er jeg også med i det regionale TR-netværk. Men det er bare noget andet at møde så mange forskellige, som man gør på årsmødet.

Jeg mødes fx hver gang med Mette (Sejerup Rasmussen) fra Esbjerg, som er meget aktiv i forskellige sammenhænge. Hun arbejder i Esbjerg Kommune, men vi har meget tilfælles, og det er fedt at blive klogere. Jeg vidste fx ikke, at det er så svært at få rådighedstillæg i kommunerne, eller at de har det så dårligt arbejdsmiljømæssigt på museerne. Jeg bliver mindet om, at jeg ikke kan tage for givet, at alle har det som os. Derfor synes jeg også det er godt, at årsmødet er for alle tillidsvalgte og ikke sektoropdelt.

Det er også sjovt at møde havbiologer, når man selv til dagligt sidder i en kontorbygning på Frederiksberg. Det er interessant at høre hvad folk laver, når vi favner så bredt i DM.”

 

Sune Bach, tillidsrepræsentant for akademikerne i Natur og Miljø i Holbæk Kommune og formand for DM Offentlig:

Samværet med de andre tillidsvalgte er den bedste grund til at deltage

”Jeg har været på årsmøde for tillidsvalgte 6-7 gange og skal formentlig også med i år, da jeg også sidder i planlægningsgruppen for årsmødet.

Det jeg først og fremmest får ud af at deltage er samvær med en masse mennesker med samme overvejelser og problemstillinger som mig. Så både erfaringsudvekslingsmæssigt og gejstmæssigt er det dejligt at møde nogen, man kan spejle sig i. Det er den helt store grund til at deltage.

Flere af dem møder jeg hvert år på årsmøderne, og så er det dejligt at kunne følge op på hinanden.

De, der kommer til årsmødet, brænder for det, de laver. Vi påtager os opgaver for vores kolleger, og det er dejligt at netværke og sparre med andre, som er så engagerede. Og så er der altid masser af hygge og masser af historier.

Det essentielle for mig er således at møde andre tillidsvalgte. Og så håber jeg, at der også er nogle fantastiske oplæg. Vi er jo valgt til at sikre kollegernes løn og arbejdsvilkår, så jeg ser det også som en mulighed for at blive klogere på juridiske problemstillinger og på løsninger, andre har fundet. Det er godt at blive klædt på og vide, hvor fokusset rettes hen i den kommende tid, og hvordan vi kan være med til at løse udfordringerne på arbejdspladserne.

Jeg synes, det er rigtig godt at samle tillidsvalgte fra alle sektorer til årsmøde. Nogle gange får man jo de erfaringer, man har brug for fra tillidsrepræsentanter fra helt andre områder. Vi skal lade os inspirere af hinanden og have tid til at dyrke det, vi har tilfælles. Og så er der også sat en halv dag af til de enkelte sektorer, så vi også har plads til at dyrke det mere specielle.”

Læs også hvad tillidsrepræsentanter tidligere har sagt om årsmødet

Derfor skal du med til årsmøde for tillidsvalgte i november

Aarsmøde for tillidsvalgte 2021
© Niels Hougaard