Gå til sidens indhold

Arbejdsmiljøuddannelsen

På den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse bliver du klædt på fra start.

Som nyvalgt arbejdsmiljørepræsentant skal du gennemføre en obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse på tre dage indenfor de første tre måneder, efter du er blevet valgt.

På den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse får du viden om arbejdsmiljø og kendskab til konkrete metoder til at varetage sikkerheds- og sundhedsmæssige opgaver. Desuden giver uddannelsen kompetencer til, at du sammen med ledelsen kan arbejde mere systematisk med arbejdsmiljøet på din arbejdsplads.

Du kan tage den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse ved en række forskellige godkendte udbydere. Dansk Magisterforening udbyder ikke den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse, men vi har en god supplerende arbejdsmiljøuddannelse, som vi vil anbefale dig at tage, når du har gennemført den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse.

Arbejdsmiljøuddannelsen kan gennemføres som et tredageskursus eller som et online kursus. DM anbefaler, at du tager på tredageskursus, så du kan møde andre arbejdsmiljørepræsentanter. Arbejdstilsynet og Videncenter for Arbejdsmiljø har samlet en liste over de godkendte udbydere: