Reglerne for, hvordan du kan gøre krav på merarbejdshonorering, er fastsat i overenskomstens merarbejdsbestemmelse. Ved siden af er der etableret et tidsregistreringssystem.
DM anbefaler, at man tænker de to systemer sammen, så ledelsen i forbindelse med den løbende godkendelse af arbejdstidsregistrering og dialog herom tager stilling til, at den godkendte tid også har været nødvendig for løsningen af opgaverne.
En række professionshøjskoler fremhæver desværre stadig, at der ikke med godkendelse af tidsregistreringerne er taget stilling til et eventuelt senere merarbejdskrav
Indtil der på din arbejdsplads opnås enighed om, at de godkendte tidsregistreringer er grundlaget for at afgøre, om du har krav på merarbejdshonorering, skal du følge overenskomstens bestemmelser for at stille krav om merarbejdshonorering:
Du kan gøre krav på merarbejde, som du er pålagt i henhold til særlig ordre, eller som har været en forudsætning for din forsvarlige varetagelse af tjenesten. Endvidere skal merarbejdet have været af større omfang og strakt sig over en periode, der normalt ikke må være mindre end 4 uger.
Du skal skriftligt redegøre for grundlaget for merarbejdet, dettes karakter samt timeforbruget. (Her kan du støtte dig på tidsregistreringer, arbejdsportefølje samt eventuel dialog med din leder).
Du skal afgive din indberetning ved merarbejdets ophør og mindst en gang årligt.
På baggrund af indberetningen træffer ledelsen efter drøftelse med dig afgørelse om, hvorvidt betingelserne for merarbejdshonorering er opfyldt.
Du kan naturligvis hente støtte hos din TR og i DM’s sekretariat, hvis en sådan sag måtte støde på modstand.