Til indhold

Forslaget om store bededag er forkert på mange måder

Camilla Gregersen
© Rasmus Kongsgaard
Forslaget om store bededag er forkert på mange måder
0:00 0:00

I DM ser vi lovforslaget om afskaffelse af store bededag som et alvorligt indgreb i den danske model og ser med meget stor bekymring på, at regeringen på denne måde vælger at gå helt uden om arbejdsmarkedets parter.

Løn og arbejdstid er vilkår, som skal forhandles mellem arbejdsmarkedets parter, og vi mener, at den danske model skal respekteres. Læs høringssvar fra vores hovedorganisation, Akademikerne.

Der er brug for forbedringer af arbejdsmiljøet frem for øget pres. Regeringen burde i stedet invitere arbejdsmarkedet parter til samarbejde om, hvordan sygefravær som følge af arbejdspres og arbejdsmiljøproblemer kan nedbringes. Hvis vi kan lykkes med det, vil det bidrage til arbejdsudbuddet i en helt anden størrelsesorden, samtidig med at trivslen på arbejdsmarkedet vil forbedres. Læs DM’s formand Camilla Gregersens indlæg.

Der afholdes demonstration mod regeringens forslag om afskaffelse af store bededag søndag den 5. februar 2023. Demonstrationen arrangeres af FH kl. 14.00 på Christiansborg Slotsplads. Du kan læse mere på Facebook.  

Camilla Gregersen
© Rasmus Kongsgaard