Få råd til en andelsbolig, mens du studerer

Del artikel:

Mange studerende tror, at de ikke kan købe bolig, mens de er på SU. Men sådan behøver det ikke at forholde sig, lyder det fra Lån & Spar Bank.

Drømmer du om at have din egen lejlighed? At sidde i dit eget køkken med din morgenkaffe? Så kan det måske blive til virkelighed – også selvom du er på SU, og din økonomi ikke er prangende. Hvert år køber mange studerende bolig, og de er i gennemsnit 28 år, når de låner til deres første bolig i Lån & Spar.  

En billig måde at bo i byen 

Langt de fleste studerende låner penge til andelslejligheder. Det kan være en billig måde at købe bolig i byen på, når man er ung og studerende. Og hvis du finder en god forening med en sund økonomi, kan du blive ved med at bo billigt mange år frem. 

Sådan kommer du i gang 

For at komme i betragtning til et boliglån skal du have overblik over din økonomi. Det første, du skal gøre, er at lægge et budget med dine indtægter og udgifter. Det er vigtigt, at du lægger et realistisk budget, hvor der også er plads til at have det lidt sjovt. 

Få rådgivning om køb af bolig 

Du er altid velkommen til at booke et gratis møde til en snak om dine boligdrømme – måske kan du få hjælp til at gøre dem til virkelighed. Du behøver ikke at være kunde hos Lån & Spar Bank i forvejen. 

SÅ MEGET LÅNER DINE MEDSTUDERENDE FOR

  • Dine medstuderende er i gennemsnit 28 år, når de køber deres første andelsbolig.
  • De har i gennemsnit lånt 920.000 kr. til boligkøb i Lån & Spar i løbet af de sidste fem år.

Kilde: Lån & Spar

SÅDAN FÅR DU RÅD TIL EN ANDELSLEJLIGHED

  • Du skal have penge til en udbetaling på 5 % af lejlighedens værdi. Så hvis lejligheden koster en 1 mio. kr., skal du have 50.000 kr. til udbetalingen.
  • Dit rådighedsbeløb skal være højt nok. En tommelfingerregel er, at du som minimum skal have 3.500 kr. tilovers, når alle faste udgifter er betalt, mens du er studerende.

Kilde: Lån & Spar

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}