Cirka 30 akademikere i Rigspolitiet bliver i dag varslet til afskedigelse i forbindelse med besparelser og ændret organisering. En trist dag, lyder det fra DM’s formand Camilla Gregersen.
Cirka 30 akademikere i Rigspolitiet modtager i dag et varsel om afskedigelse, og dermed er en omfattende omlægning af politiet sat i gang. Akademikere i Rigspolitiet udfører en lang række meget specialiserede opgaver, og der er ingen tvivl om, at afskedigelserne vil betyde en markant forringelse af de opgaver, der løses i Rigspolitiet.
- Det vil få negative konsekvenser, at man nu vælger at afskedige dygtige og fagligt kompetente medarbejdere, der bidrager med specialiserede kompetencer til politiets opklaringsarbejde, siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.
Dansk Magisterforenings medlemmer løser en lang række opgaver i Rigspolitiet såsom it, undervisning, efterforskning og analyse, og ansættelsen af akademikere i politiet afspejler i høj grad den udvikling, der har været i kriminaliteten i de seneste år.
- De kriminelle er blevet mere specialiserede i de senere år, og derfor skal opklaringsarbejdet også specialiseres. Derfor har der været og er der fortsat et stigende behov for at skabe stærke enheder, der kombinerer det klassiske politiarbejde med akademiske kompetencer. Derfor virker det også som halsløs gerning at ødelægge det, der er opbygget, siger Camilla Gregersen.
Dansk Magisterforening er til stede på de arbejdspladser, der er ramt af fyringer med støtte og vejledning til de medlemmer, der er ramt.
- En afskedigelse er altid ubehagelig, uanset om det er som en del af en stor fyringsrunde, eller om man er den eneste, der bliver ramt. Vi gør alt, hvad vi kan for at støtte medlemmerne her og nu, men også med henblik på, at de kan komme videre i arbejdslivet. Heldigvis er vores medlemmer kompetente og dygtige, og jeg er overbevist om, at de kommer godt videre. Det ændrer dog ikke på, at afskedigelserne vil gøre skade på det arbejde, der foregår i Rigspolitiet for at fx forhindre terror, forebygge hadforbrydelser eller bekæmpe cyberkriminalitet, siger Camilla Gregersen.