Til indhold

Forskningen må ikke gå tabt!

Dansk Magisterforening
© Morten Bengtsson

Skriv under på, at dansk forskning skal trygt igennem Corona-krisen.

Siden midten af marts har mange forskningsprojekter været mere eller mindre sat på stand-by. Nu er der ved at blive åbnet op visse steder, men lukkede laboratorier, aflåste arkiver og begrænset mulighed for at indsamle empiri ude i samfundet har betydet, at mange danske forskningsprojekter er blevet forsinkede.

Det er særligt et problem for ph.d.’er, post.doc.’ere, adjunkter og andre i tidsbegrænsede stillinger, som kan se, at de ikke kan komme i mål med det planlagte forskningsprojekt, før ansættelsen udløber.

Vi har landet en juridisk mulighed for forlængelser af forskningsprojekter. Men endnu har politikerne ikke fulgt op med økonomiske midler til at sikre forskningen, herunder forlængelser af stillinger. Det sætter de unge forskere under stort pres, og kommer der ikke midler til de nødvendige forlængelser, risikerer vi, at regningen ender andre steder på universiteterne.

Sådan må det ikke være.

Vi arbejder for, at hverken forskning eller forskere tabes på gulvet under Corona-krisen. Vi vil gerne gøre politikerne opmærksomme på, at de skal prioritere forskningen.

Vi tror på, at sammenhold gør stærk, og med din støtte kan vi gøre en forskel. Skriv under og lad os sammen tale forskningens sag! Så tager vi din tilkendegivelse med til politikerne.

Underskriftindsamlingen er ikke længere åben.

Dansk Magisterforening
© Morten Bengtsson