Gå til sidens indhold
30. august 2019 Af Troels Mørk

Søg støtte til din kompetenceudvikling

Som ansat i staten kan du fra 4. september søge om støtte fra Den Statslige Kompetencefond. Støtten kan anvendes til selve kursusudgiften, materialer samt transport og ophold.

Dansk Magisterforening
© Morten Bengtsson

”Vi ved, at akademikere gerne vil efteruddanne sig, og det er altid en god idé at holde sine kompetencer skarpe og up to date. Derfor bør alle statsansatte kigge interesseret på denne nye mulighed for støtte”.

Det siger konsulent i DM, Karsten Lodahl Madsen, der rådgiver vores medlemmer om efteruddannelse og kompetenceudvikling.

Penge og tid er de store knaster

Den Statslige Kompetencefond er et resultat af OK18. Fra 4. september åbnes der op for støtte

”Penge og tid er de to største barrierer, når akademikere skal efteruddanne sig. Her er første hurdle delvist klaret, da fonden giver et betydeligt tilskud til kursusudgifter, materialer og transport til dit kursusophold”, siger Karsten Lodahl Madsen og fortæller, at fonden primært vil støtte kurser af over tre dages varighed.

Det fremgår af kompetencefondens retningslinjer, at arbejdsgiver skal godkende og medfinansiere kurset. Det er dog accepteret, at arbejdsgiverfinansieringen kan bestå af den arbejdstid, du bruger på kurset.

Vi hjælper dig med dit kursusvalg

Er du interesseret i at sende en ansøgning afsted mod Den Statslige Kompetencefond, men ved du ikke, hvilken kompetenceudvikling, det skal være? Vi kan vi hjælpe dig med at træffe dit kursusvalg.

Læs seks råd, der letter dit kursusvalg

Se vores udbud af kurser

Fakta om støtten

Fonden prioriterer ansøgninger til kompetenceudvikling, når det ansøgte støttebeløb pr. ansøgning ikke overstiger:

  • 50.000 kroner til en master-/kandidatuddannelse eller modul heraf.
  • 30.000 kroner til en diplom-/bacheloruddannelse eller modul heraf.
  • 5.000 kr. pr. kursusdag for kurser uden ECTS-kreditering, maksimalt 25.000 kroner for kurset i alt.

Læs mere om Den Statslige Kompetenceudvikling og søg støtten