Nyt forlig styrker arbejdsmiljøet med 460 mio. kr.

Del artikel:
Af Troels Mørk

En ny politisk aftale sikrer Arbejdstilsynet 460 mio. kr. frem til 2022. Positivt, at Arbejdstilsynet får tilført midler efter at være blevet udsultet i en årrække, mener DM’s formand, Camilla Gregersen. Hun savner dog, at beskyttelsen af ikke-overenskomstdækkede arbejdsmiljørepræsentanter er med i aftalen. Det har beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen ellers tidligere åbnet op for.

Det psykiske arbejdsmiljø halter i Danmark. Arbejdstilsynet er blevet udsultet gennem en årrække, og det får og har fået konsekvenser for arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser.

Derfor er det også glædeligt og tiltrængt, at området ifølge aftalen får en økonomisk indsprøjtning. Blandt andet har DM gennem mange år kæmpet for, at der kommer en bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø.

”Alt for mange går ned med stress, og med den ny bekendtgørelse får vi flere redskaber til at forebygge og stoppe stressepidemien blandt lønmodtagere. Jeg er kisteglad for, at det psykiske arbejdsmiljø nu bliver opprioriteret”, siger DM’s formand, Camilla Gregersen og uddyber:

”Et stærkt arbejdstilsyn er en nødvendighed for at understøtte, at arbejdsmiljøet konstant er en prioritet på arbejdspladserne”.

Derudover er det godt, at der er fokus på uddannelse af ledere og medarbejderrepræsentanter i psykisk arbejdsmiljø. Men det handler desværre kun om udbredelse af erfaringer med uddannelse, hvorimod DM ønsker, at ledere med personaleansvar får pligt til at tage uddannelse i psykisk arbejdsmiljø.

Beskyttelse af arbejdsmiljørepræsentanter mangler

Men den største mangel i aftalen er den ikke-eksisterende beskyttelse af arbejdsmiljørepræsentanter, der kan være for dem, der ikke er omfattet af en overenskomst.

”Beskyttelsen af tillidsvalgte er helt afgørende, og jeg synes, det er særligt besynderligt, at der ikke skal være beskyttelse af arbejdsmiljørepræsentanterne på det private ikke-overenskomstdækkede område, når nu det er lovpligtigt, at der skal være en arbejdsmiljørepræsentant. AMR udfører en vigtig opgave på arbejdspladserne og er med til at understøtte godt arbejdsmiljø. Derfor er det ærgerligt, at det ikke er med” siger Camilla Gregersen.

Læs vores nye undersøgelse: Unges arbejdsmiljø - vejen til den gode start på arbejdslivet

Beskyttelse af alle arbejdsmiljørepræsentanter

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har tidligere åbnet op for beskyttelse af alle arbejdsmiljørepræsentanter

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}