Folketingspolitiker: Fagligheden bliver forsømt på Christiansborg

Foto: Steen Brogaard

© Steen Brogaard

Del artikel:
Af Thomas Kellermann Hansen

Glæden ved at arbejde går tabt, når man ikke kan forene sig med en kultur, der ligger rodfæstet på arbejdspladsen. Og så er det ligegyldigt, om den arbejdsplads ligger på Slotsholmen, og man er med til at udgøre den lovgivende magt. Det mener Pernille Schnoor fra Alternativet, der i efteråret har meldt ud, at hun ikke har tænkt sig at genopstille ved næste folketingsvalg. Hør hendes forklaring her.

Hvad gør du, når du ikke kan se dig selv og din faglighed i det, du laver?

Du siger fra. I hvert fald hvis det står til psykiatri- og sundhedsordfører fra Alternativet, Pernille Schnoor, der har fået nok af den kultur, hun mener regerer på Christiansborg.

”Det er klart, at det påvirker arbejdsglæden, når man er et sted, hvor det handler om at om at få nogen ned med nakken,” siger Pernille Schnoor og uddyber.

”Jeg kan ikke nævne en konkret dato, hvor det pludselig går op for mig, at jeg ikke vil genopstille til næste valg, men gradvist har jeg jo været nødt til at spørge mig selv, om det her er noget, jeg vil være en del af.”

Dog tilføjer Pernille Schnoor, at det ikke er hendes intention at ’gå efter manden’ og de folkevalgte, der gør et vigtigt stykke arbejde.

”Formålet med at fortælle min historie er ikke at gå efter dem, der gør et godt stykke arbejde, men at italesætte en kultur, mange føler sig bundet af, og som er svær at ændre”

Kuriøs kommunikation

Der sidder mange politikere i Folketinget og knokler, som ikke får et ben til jorden, fordi de ikke begår sig i medierne med kuriositeter, mener Pernille Schnoor.
”Jeg oplever, at der ikke er fokus på almindeligt hårdtarbejdende politikere, der oprigtigt gerne vil Danmark det bedste”.

Udover at have fået nok på et personligt plan, siger hun også, at kulturen på Christiansborg ærgrer hende, når hun tager sine faglige briller på.

”Som kommunikationsuddannet kan jeg ikke lade være med at kigge på det fagligt, og der generer det mig, at det er det sensationelle, der er så meget i fokus. Det ærgrer mig, at den saglige debat er så svær at få øje på,” siger Pernille Schnoor.

Beslutningen

Det ikke kun på Christiansborg, at man kan have det som hende, forklarer Pernille Schnoor. Rådet til andre, der måtte genkende sig selv i hendes historie, er klart – selvom hun erkender, at det ikke er alle, der ville have let ved at sige fra.

”Det vil jo komme an på ens position, hvad man kan tillade sig at sige. Men hvis man arbejder et sted, hvor man går på kompromis med sin faglighed til fordel for en dårlig kultur, må man jo spørge sig selv, om det er en kultur, man gider være en del af.”

Hvad der skal ske efter folketingsvalget står hen i det uvisse, på samme måde kan Pernille Schnoor ikke sige, om det er et endegyldigt farvel til politik.

”Jeg har spurgt mig selv, om jeg kan leve med at være en del af en kultur, jeg har meget svært ved at ændre på, og så tæt på et valg var jeg nødt til at gøre det op,” siger Pernille Schnoor.

Men den kultur er vel også en del af præmissen for at sidde i Folketinget?

”Selvfølgelig er den det nu, men hvis den skal ændres er der nogen, der er nødt til at sige fra.”

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}