Ekspertpanel: Alle skal uddannes til at forstå og agere i et digitaliseret samfund

Anne Mette Thorhauge er medieforsker, lektor på KU og medlem af ekspertpanelet for dannelse i et digitaliseret samfund. Hun fortæller her, hvorfor det er vigtigt, at vi som samfund får et særligt fokus på digital dannelse.
Del artikel:
Af Sofie Helqvist

Komplekse informationsstrømme, sociale medier, platforme og nye teknologier udgør en central del af danskernes hverdag og skaber nye udfordringer og muligheder både for den enkelte borger og for samfundet. Derfor har et ekspertpanel nedsat af Dansk IT og DM lavet en række anbefalinger til, hvordan vi kan leve gode og meningsfulde liv i et digitaliseret samfund.

Vores samfund er inde i en rivende digital og teknologisk udvikling. Det kræver, at vi løbende er opmærksomme på, hvad den digitale udvikling betyder, og hvordan den påvirker vores liv. Uanset om vi taler om sociale medier, digitale platforme eller kunstig intelligens.

For selvom der dagligt bliver opfundet nye løsninger, der gør livet lettere for de fleste af os, så udfordrer de løsninger også de værdier, som vores samfund bygger på.

Derfor nedsatte DM og Dansk IT i efteråret 2018 et ekspertpanel med det formål at komme med bud på, hvordan befolkningen bedst bliver rustet til en digitaliseret fremtid.

De ni eksperter har undersøgt, hvilke udfordringer det skaber at leve i et digitaliseret samfund og har samlet en række anbefalinger til, hvordan vi kan komme disse udfordringer til livs.

Lancering af anbefalingerne

Anbefalingerne fra ekspertpanelet bliver lanceret 22. oktober, og en af de væsentligste anbefaling handler om, at det er vigtigt og nødvendigt at uddanne hele befolkningen – fra småbørn til pensionister – i at forstå og kunne agere i de digitale teknologier.

Til lanceringen af anbefalingerne indleder professor Ole Sejer Iversen, der er medlem af ekspertpanelet og forsker inden for dannelse, demokrati og digitalisering, med et oplæg om de gennemgribende forandringer som digitaliseringen skaber i vores samfund, for individet og vores menneskelige relationer.

Ole Sejer Iversen kan også høres i en samtale med Clement Kjersgaard om de væsentligste udfordringer på området.

Arrangementet er gratis for alle, og du kan læse mere og tilmelde dig via dette link.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}