Magisterformand: Et kommunalt forlig er en lettelse

Del artikel:

Der er netop indgået et forlig på det kommunale område. Det betyder, at der er landet er forlig for 500.000 offentligt ansatte. Forliget indeholder retten til en overenskomstmæssig sikring af den betalte spisepause, en lønramme på 8,1 procent og en aftale mellem KL og lærerne. ”Forliget er en stor sejr, og noget vi især kan takke medlemmernes opbakning for,” siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

Forliget indeholder flere store sejre, som Dansk Magisterforening sammen med den øvrige fagbevægelse har kæmpet for. Blandt andet en overenskomstmæssig sikring af retten til betalt spisepause, en lønramme på 8,1 procent og en afskaffelse af privatlønsværnet, så de offentlige lønninger ikke sakker efter de private.

Formand for Dansk Magisterforening glæder sig over, at der nu er et forlig klar på det kommunale område:

- Det er en lettelse, at der i dag er landet en god aftale i Forligsinstitutionen på det kommunale område. Det er på grund af en enorm opbakning fra medlemmerne og hele befolkningen, at der er forhandlet et forlig på plads. Det gode resultat vil jeg opfordre arbejdsgiversiderne på det statslige og regionale område til at tage til sig, så vi helt kan undgå en konflikt, siger formand for Dansk Magisterforening Camilla Gregersen.

Da det så mest sort ud, var det svært at forestille sig, at det ville lykkes. Men især sammenholdet på tværs af fagbevægelsen har betydet meget for, at der nu er landet et forlig på det kommunale område.

- Det har været nogle lange forhandlinger, men fællesskabet har betydet, at vores krav om spisepause, en fair lønramme og en forhandlet ordning på lærerområdet nu er kommet på plads. Jeg står tilbage med en god følelse af, at vi er lykkes med at cementere vigtigheden af de offentligt ansattes arbejde. Deres arbejde fortjener respekt, og det får de med det her forlig, siger Camilla Gregersen.  

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}