"Intern konsulent - skab resultater og relationer"

Del artikel:
Af Emma Skjold Lindegaard

Mange magistre laver interne evalueringer, analyser og udviklingsopgaver på deres arbejdsplads. Underviseren på DM’s kursus om internt konsulentarbejde forklarer, at det kan give nogle udfordringer, når man samtidig deler kantine med dem, som man har under luppen.

Den ene af de to undervisere på kurset ”Intern konsulent – skab resultater og relationer” er Allan J. Christensen, indehaver af rådgivningsvirksomheden Cambiamento.

Han forstår godt, hvis nogle ikke forbinder stillingen ”intern konsulent” med deres arbejdsliv. 

Men han understreger, at mange akademikere varetager opgaver, som har med internt konsulentarbejde at gøre: 

”Det er opgaver, som er i fremgang, og vi ser entydigt, at flere og flere magistre påtager sig rollen i både det offentlige og private.” 

Læs en deltagers oplevelse af kurset "Intern konsulent - skab resultater og relationer"

Arbejdsopgaverne er hovedsageligt interne evalueringer, analyser og udviklingsprojekter. Noget de fleste virksomheder, organisationer og offentlige institutioner i dag har fokus på. 

Med de opgaver følger også et ansvar for at råde og vejlede ledere og kollegaer, og det kan for nogen være svært, siger Allan J. Christensen: 

”Jeg tager hatten af for de medarbejdere, der løser interne konsulentopgaver. Det er en speciel post, fordi man modsat de eksterne konsulenter skal ned i kantinen og spise frokost med dem, som man lige har evalueret. Det kan give nogle udfordringer, og derfor har de brug for strategier og brug for at høre andres erfaringer. Det får de mulighed for på kurset.”

Se oversigten over alle DM's kurser

© Morten Bengtsson

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}