Juleaften, nytårsaftensdag og andre kutymemæssige fridage skal fremover betales af de ansatte hos Skat. Det fastslår en ny dom i en sag om de ansattes fridage.
Ny kendelse fra en voldgiftsret inddrager betalte fridage juleaften, nytårsaften og grundlovsdag hos ansatte i Skat.
”Jeg er nødt til at sige, at jeg er skuffet over kendelsen. De ansatte er dedikerede medarbejdere, der dagligt knokler og er fleksible, når der er brug for det. Det takker de statslige arbejdsgivere nu for ved at forringe medarbejdernes arbejdsvilkår. Det er sørgeligt, for i bund og grund handler det om manglende anerkendelse af den indsats, som medarbejderne leverer. Det lægger gift ud for det allerede betændte samarbejde,” siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.
Camilla Gregersen frygter, at kendelsen vil resultere i at andre offentlige arbejdspladser indfører lignende forringelser. Med de seneste års massive besparelser på det offentlige område, er det med til at lægge et øget pres på den enkelte statsansatte, mener hun.
"Jeg vil kraftigt advare mod, at forringelser af vilkårene for de ansatte i Skat og Spillemyndigheden breder sig til de andre statslige arbejdspladser. Når medarbejderne ud over at være pressede af besparelser på flere områder er udsat for ulødig arbejdsgiveradfærd som i dette tilfælde, hvor de bliver frataget tilkæmpede fridage, bliver jeg bekymret for, hvad det vil få af konsekvenser på sigt. Vores velfærdssamfund er afhængig af en velfungerende offentlig sektor,” siger Camilla Gregersen og fortsætter:
”Som øverste arbejdsgiver må ministeren tage ansvar for, at det offentlige er og fortsat skal være en attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejdernes dedikerede indsats er værdsat og anerkendt, og hvor opgaver kan løses fagligt forsvarligt til gavn for medarbejdere og samfund.”
Dansk Magisterforening organiserer ca. 11.000 medarbejdere i staten inkl. styrelser og universiteter.
Yderligere oplysninger
Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening: 27 12 92 33
Esben Geist, presse- og kommunikationschef i Dansk Magisterforening: 30 50 71 57