Magisterforening: Danmarks Radios gode renomme på spil

Del artikel:

Fronterne er trukket op, når DR og fagbevægelsen lørdag tordner sammen i voldgiftssag, der strækker sig over fire dage. Stridspunktet er retten til betalt frokost.

PRESSEMEDDELELSE

”Medarbejderens velvilje og pligtfølelse, som i dag får arbejdsdagen til at glide, skal nødig forvandle sig til en rettighedskultur, hvor medarbejderne kun leverer præcis det, der skal til”, lyder udmeldingen fra formanden for Dansk Magisterforenings privatansatte medlemmer, Jens Groth Andreasen, forud for voldgiftssagen mellem Danmarks Radio og en række fagforeninger, der begynder i morgen.

En voldgiftsret skal afgøre en strid mellem DR og en lang række faglige organisationer om retten til betalt spisepause. DR mener, at retten til betalt spisepause ikke har samme status som overenskomsten, og at den derfor kan opsiges uafhængig af overenskomsten. De faglige organisationer mener derimod, at den mangeårige faste kutyme om betalt frokost ikke kan opsiges uafhængigt af overenskomsten. 

Betydelig udvidelse af arbejdstid

”Der er tale om en betydelig udvidelse af arbejdstiden fra 37 timer til 39,5 timer, hvis DR-ledelsen lykkes med at tage frokostpausen fra medarbejderne. Jeg tvivler på, at DR i givet fald får en tilsvarende produktivitetsgevinst eller besparelser uden kvalitetstab. Tværtimod risikerer det at gå ud over DR’s position som attraktiv arbejdsplads”, siger formand for privatbestyrelsen i Dansk Magisterforening, Jens Groth Andreasen til Magisterbladet.

TR: arbejdsgivere kræver velerhvervede rettigheder opgivet

Mangeårig tillidsrepræsentant på Danmarks Radio, Lars Trudsø, mener, at processen omkring striden om betalt frokostpause langt fra har været køn, og at sagen kan ses som en ud af mange, hvor arbejdsgivere presser medarbejderne.

”Når man ser på denne sag og de øvrige fra samme skuffe, hvor ledelserne påkalder sig gratis fleksibilitet fra medarbejderne ud over al måde, må man sige, at der sjældent har været mere brug for fagforeninger. Sjældent har der været mere brug for, at medarbejderne sammen kæmper mod tendensen til nærmest at kræve vores overenskomster tømt og velerhvervede rettigheder opgivet”, siger Lars Trudsø, der er formand for gruppen af DR-ansatte organiseret i Dansk Magisterforening.

Yderligere oplysninger

Esben Geist, presse- og kommunikationschef i Dansk Magisterforening:
30 50 71 57.

Lars Trudsø, specialkonsulent og tillidsrepræsentant i Danmarks Radio. Formand for gruppen af DR-ansatte organiseret i Dansk Magisterforening: 20 19 84 31.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}