Til indhold

Netværket Meningsfuld SenKarriere

© Niels Hougaard

I netværket Meningsfuld SenKarriere skal erfaringer fra både de, der er på arbejdsmarkedet, og de, der har forladt arbejdsmarkedet i spil. Vi skal sammen hjælpe hinanden og prøve at ændre verden (lidt).

Et netværk kan være et springbræt til forandring, forandring i et eksisterende job eller til at få ideer til helt nyt job eller bare til at blive inspireret til at bryde vanetænkning! Vi skal dele de gode historier fra arbejdslivet samt de knap så gode historier, så vi sammen kan være med til at sætte problemstillinger i perspektiv og skabe grobund for at udvikle arbejdspladser nedefra og derved skabe en strategi til indflydelse for den enkelte på hendes arbejdsplads.

Hvorfor Netværket Meningsfuld SenKarriere?

Når samtalen vender sig mod, hvordan senkarrieren skal planlægges, bliver der stille, i hvert fald på nogle arbejdspladser. Ofte har hverken medarbejder eller virksomhedsleder tænkt på at lave en plan for medarbejderens sidste år på arbejdspladsen. 

Nogle medarbejdere mistrives på jobbet. Det kan være på grund af omstrukturering, dårligt psykisk arbejdsmiljø eller, fordi de bliver behandlet som nogle, der snart skal forlade arbejdsmarkedet. Andre har ikke nogen at tale med, når de fx står midt i en afskedigelsessituation.

Netværket Meningsfuld SenKarriere kan gøre det lettere at blive bedre til at tale sammen om andet end fx et konkret tema som pensionsøkonomi, og i stedet tale om, hvordan vi selv kan medvirke til at gøre arbejdspladsen til et godt sted at være også de sidste år af arbejdslivsfasen.

Det overordnede formål er,

at netværket skal have fokus på, hvordan senkarrieren kan blive en god oplevelse,

at udveksle erfaringer og ideer fra arbejdslivet – et igangværende samt et afsluttet arbejdsliv.

at deltagerne i netværket kan være med til at skabe forandringer til glæde for sig selv og andre.

Hvilke temaer skal fx i spil?

I netværket skal vi udveksle ideer og erfaringer og bl.a. forsøge at finde frem til:

  • Hvordan du vil bruge de sidste år af dit arbejdsliv også selv om du kun er +50?
  • Hvordan alder ikke bliver tabu
  • Hvordan du får gang i dialogen med din arbejdsgiver, så rammerne for dit arbejde kan give dig lyst til at gå på arbejde også de sidste år af dit arbejdsliv.
  • Hvordan du bliver længere på arbejdsmarkedet, fordi du stadig har kræfter og lyst til at arbejde.
  • Hvordan seniorsamtaler kan skrues sammen, så det bliver en positiv og konstruktiv oplevelse at planlægge senkarrieren.
  • Hvordan du kommer videre efter en afskedigelse

og meget andet, som du har lyst til at tage op i netværket.

Hvem kan være med i netværket?

Alle +50 DM-medlemmer på tværs af sektorer og brancher, som er i arbejde eller er ledige, og som har lyst til at dele ud af erfaringer fra arbejdslivet, sparre med ligestillede, og som brænder for at være med til at skabe forandringer på arbejdspladsen og i hverdagen. Alle netværksdeltagere forventes at bidrage og tage aktiv del i netværket.

Vil du søge om en plads i netværket, så udfyld formularen herunder. Har du spørgsmål, så skriv til DM Netværk.

Konkret viden og kompetencer, relevant kontakter, nysgerrighed, god energi eller lignende.
Jo mere du skriver her, jo gladere bliver vi.


Når du ansøger om en plads i netværket, oplyser du dit navn, e-mail, telefon, fødselsdag, by og uddannelse til DM. Vi giver dine oplysninger til netværkets tovholder som en del af din ansøgning og med det formål at melde dig ind i netværket jf. GDPR art. 6(1)(f) om legitim interesse. Du kan altid anmode os om at slette dine oplysninger igen. Læs mere i DM's privatlivspolitik

; ;