DM
© Morten Bengtsson
Del artikel:

Et netværk om det meningsfulde arbejdsliv, hvad enten det er en karriere i forskning eller på markedet uden for universitetet.

Netværket er for kvinder med en naturvidenskabelig ph.d. (alternativt sundhedsvidenskabelig), som har karriereovervejelser i forhold forskning, overvejelser over hvordan man sætter sine kompetencer bedst i spil uden for universitetet, og som gerne vil diskutere hvordan man bygger sig et meningsfuldt arbejdsliv.

Baggrund

Netværket blev etableret i 2014 og består både af medlemmer, der har været med fra starten, og nye, der er kommet til.

Ideen udspringer af, at vi selv har oplevet et hul i de tilbud, man kan finde i karriererådgivningen hos fagforening, a-kasse og jobcenter. Vi har manglet relevant vejledning og debat med fokus på ph.d.er.

Derimod har vi oplevet, at det var i mødet med andre i samme situation, at vi fik ideer og indspark både til udviklingsmuligheder undervejs i ph.d.en og til perspektiver og karriereveje efterfølgende.

Derfor har vi skabt et forum, hvor erfaringsudveksling bliver sat i konstruktive rammer. Helt centralt har været spørgsmålet om, hvilke veje man som ph.d. kan gå.

Hvad laver vi i netværket?

Vi mødes fem gang om året: klokken 16.00-18.00 den første torsdag i udvalgte måneder. Vi foretrækker at mødes i fysiske rammer hos DM på Peter Bangs Vej, men vi holder også virtuelle møder.

Vi stræber efter at være hinandens stærke faglige relationer, sparringspartnere, inspirationskilder og karriererådgivere.

Vi hjælper hinanden med at synliggøre vores egne kvaliteter og muligheder for os selv.

Vi drager nytte af hinanden professionelt og har også gavn af hinandens udvidede netværk.

Hvem kan være med?

Kvinder med en naturvidenskabelig ph.d., som minimum er i første job efter afsluttede studier. Har du en sundhedsvidenskabelig baggrund, hører vi også gerne fra dig.

Netværket er for ph.d.er: Er det en hindring eller en fordel, at man har en høj grad af specialisering? Vi selv såvel som arbejdsmarkedet skal have øje for vores generelle kompetencer, hvis karrieremulighederne ikke skal blive for snævre. Vi oplever et behov for at sparre med andre i samme båd om egne forventninger, ambitioner og ønsker.

Netværket er for kvinder: Vi oplever, at karrieremæssige overvejelser - fx om work-life balance (herunder barsel) - på trods af bestræbelser på ligestilling er anderledes for kvinder end for mange mænd. Derfor er dette netværk startet som et netværk for kvinder.

Vil du være med?

For ansøgning om medlemskab, udfyld formularen nedenfor, så hører du fra os. Vi vil især gerne høre, hvad du gerne vil bruge netværket til og hvad din motivation er for at deltage. Der er kun et begrænset antal pladser i netværket. 

Har du spørgsmål, så skriv til DM Netværk.

(Min. 10 ord)


Når du ansøger om en plads i netværket, oplyser du dit navn, e-mail, telefon, fødselsdag, by og uddannelse til DM. Vi giver dine oplysninger til netværkets tovholder som en del af din ansøgning og med det formål at melde dig ind i netværket jf. GDPR art. 6(1)(f) om legitim interesse. Du kan altid anmode os om at slette dine oplysninger igen. Læs mere i DM's privatlivspolitik

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje