6 gode råd til dig, der gerne vil udvikle dig eller arbejde inden for life science-branchen

Del artikel:

Hvis du vil søge job eller udvikle dig i life science-branchen, skal du ikke sætte dit lys under en skæppe. Især de store virksomheder kigger efter de største talenter og de dygtigeste medarbejdere, og du konkurrerer med ansøgere fra hele verden.

Afhængigt af dine præferencer kan du overveje, om du vil søge ind hos en stor eller mindre virksomhed i branchen. De store virksomheder er over en kam præget af mere bureaukrati, længere vej til beslutningerne og faste retningslinjer og procedurer for alt. Hos de mindre virksomheder finder man – igen over en kam – mindre bureaukrati, kortere vej til beslutningerne, mere blandede opgaver og større selvstændighed og handlefrihed.

Men uanset hvad du vælger, så forbered dig på en branche, hvor man er underlagt strenge krav, og hvor der bliver arbejdet igennem.

Baseret på samtaler med HR-chefer og rekrutteringsfirmaer i branchen, får du her DM’s bedste råd til dig, der vil søge job eller udvikle dig i life science-branchen:

1: Undersøg, hvad de mange forskellige titler i branchen dækker over – og målret så din LinkedIn-profil til ønskejobbet 

Som ved enhver jobsøgning bør du gøre dit hjemmearbejde grundigt: Hvilke firmaer består denne branche af, og – mindst lige så vigtigt – hvilke jobfunktioner? Hvor kunne du se dig selv passe ind, og hvorfor? Der findes rigtig mange titler inden for dette område: Regulatory Affairs Professional, Bioinformatics Research Scientist, Pharmacovigilance Analyst, Applied Technology Laboratory Specialist osv. Det er lettere at gennemskue, hvilke opgaver der ligger bag titlerne, når man har talt med personer, som til dagligt arbejder i fx en medicinalvirksomhed og som ved, hvad der ”gemmer” sig bag titlerne.

2: Præsentér dig for et af de rekrutteringsfirmaer, der er specialiserede i at finde talenter til branchen

Der findes flere internationale rekrutteringsfirmaer i Danmark, som er specialiserede i at finde talenter til bl.a. life science-branchen fx Hays og Best Talent. Dem kan du kontakte for at præsentere dig og for at få en dialog om dine karrieremuligheder i branchen.

3: Vis din vilje og evne til at omsætte din faglige viden til salgbare produkter

Virksomhederne forventer, at kandidaterne kan anvende deres faglige viden til idéudvikling, som kan omsættes til salgbare produkter. Det er med andre ord vigtigt, at du viser vilje og evne til at agere på en del af arbejdsmarkedet, hvor økonomi og forretning et stort stykke af vejen sætter dagsordenen.

4: Fremhæv din eventuelle internationale erfaring og kompetencer inden for tværfagligt samarbejde, IT, analyse og projektledelse

I life science-branchen arbejder man ofte på længerevarende projekter, som bliver løst af et internationalt hold med forskellige fagligheder. Derfor er international erfaring, erfaring med projektarbejde og gode samarbejdsevner centrale.

Branchen efterspørger desuden i stigende grad digitale kompetencer, både i forhold til at digitalisere og automatisere interne processer for at udnytte ny teknologi, samt evnen til at arbejde analytisk med store mængder data.

5: Hvis du er ledig, så spørg dit jobcenter, om du må tage et kursus i Good Manifacturing Practice (GMP), så du kan dokumentere kendskab til GMP

Pharmakon udbyder kurser i GMP for ledige akademikere, der drømmer om at arbejde i life science-branchen. DM har været med til at starte kurset op, og kurset har en flot jobstatistik. Deltagelse i kurset kræver betalingstilsagn fra dit jobcenter.

6: Hvis du er nyuddannet eller ny i branchen, så gå efter de store virksomheder – de kan bedre investere i din nødvendige oplæring

Som nyuddannet kandidat skal du regne med 2-3 års oplæring. Det er primært de store spillere i branchen, der er villige til at investere i oplæring af deres nye medarbejdere, og så forventer de også, at du bliver hos dem efterfølgende. De mindre virksomheder ansætter hellere medarbejdere, der allerede har længere erfaring.

Husk, at du som medlem af DM kan booke et gratis ansøgningstjek, CV-gennemgang eller en karrieresamtale.

Læs mere om CV- og ansøgningstjek
Læs mere om karrieresamtaler

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}