OK24: Alle krav er stadig i spil

© Cardmapr ni / Unsplash

Del artikel:

DM sætter alt ind på en god økonomisk ramme. Arbejdsgivernes bekymring for arbejdsudbud og ledelsesret står i vejen for mere fleksibilitet, men alle krav er stadig i spil.

Vi nærmer os tidspunktet for de afsluttende OK24-forhandlinger på statens område.

Det er aftalt, at de afsluttende forhandlinger på statens område indledes 5. februar, og hvis alt går efter planen, kan der lande et statsligt forlig 6.-7. februar. Der er ikke indgået delforlig på nuværende tidspunkt, og alle krav er fortsat i spil, så det er svært at sige noget mere konkret om, hvornår vi forventer at lande.

Alle krav kan ses på DM’s OK24-side

De kommunale og regionale forhandlinger ligger efter de statslige, og vi forventer, at alle tre forlig er landet inden udgangen af februar.

Et af de store spørgsmål er den økonomiske ramme for OK24. Ovenpå de gode forlig, der blev indgået sidste år på det private område, og de seneste års inflation, har vi et stort fokus på løn, og vi lægger alt det tryk vi kan, for at få en god økonomisk ramme.

Rammen, som aftales ved det statslige forhandlingsbord, får forventeligt afsmittende virkning på de økonomiske rammer på de kommunale og regionale borde.

Et af de andre store emner er fleksibilitet. Arbejdsgiverne er meget bekymrede for arbejdsudbud og ledelsesret, så det er ikke lette krav at forhandle. Men som sagt er alle krav fortsat i spil, og i løbet af den næste måned skal der meget gerne lande forlig.

Så snart vi har et forlig, sender vi ud til de berørte medlemmer. Og går alt efter planen skal medlemmerne stemme om resultaterne i uge 11 og 12 – og i samme periode håber vi, at der bliver en levende OK24-debat på arbejdspladserne, så medlemmerne mærker, at vi er en fagforening med overenskomster, og at medlemmernes mening om resultaterne betyder noget.

Seneste nyheder

Alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje

}