1. april træder det nye miljø- og naturbeskyttelsestillæg i kraft, som blev aftalt ved OK24. Tillægget er en ret for dem, der opfylder kravene og skal ikke forhandles.
DM har i flere overenskomstperioder haft fokus på at løfte de ansatte i kommunale teknik- og miljøforvaltninger, og det lykkedes endelig ved OK24. Her blev der aftalt et miljø- og naturbeskyttelsestillæg til udvalgte grupper af medarbejdere. Aftalen skal ses som et gennembrud og som en løftestang for medarbejdere med specialistkompetencer på andre områder.
Tillægget er et centralt aftalt tillæg og således en ret. Det betyder, at hvis man opfylder kriterierne for at få tillægget, skal man have det, og der skal ikke ske modregning i eksisterende tillæg.
"Det er på sin vis Danmarkshistorie. Det er første gang, vi har fået et fast tillæg igennem, som ikke er et generelt tillæg, men er målrettet specielle kompetencer," sagde Sune Bach til Akademikerbladet tidligere på året.
Det er helt naturligt, at der følger uklarheder og usikkerheder med, når noget helt nyt indføres i overenskomsten, og DM’s budskab er, at du som DM-tillidsrepræsentant tolker tillæggets dækningsområde så bredt som overhovedet muligt med forsat loyalitet overfor overenskomstens aftale.
Der er allerede nu lokale drøftelser på arbejdspladserne om, hvordan tillægget skal implementeres, og derfor inviterer vi i januar-februar kommunernes tillidsrepræsentanter til møder om tillægget, som du allerede nu kan tilmelde dig.