Spring menu over

Vil du være tovholder i dit regionale netværk for tillidsvalgte?

Del artikel:

De regionale netværk skal have nye tovholdere. Som tovholder er du med til at sætte dagsordenen for, hvordan opgaverne fordeles i netværket.

Netværk for tillidsvalgtes overordnede mål er at styrke fællesskabet blandt tillidsvalgte i DM og ad den vej opnå flere resultater for medlemmer og kolleger lokalt, regionalt og nationalt.

Midlet til at opnå målet er at engagere de tillidsvalgte i netværkene ved at udbyde forskellige aktiviteter. Det kan være sparringsmøder, workshops, kursusmoduler, oplæg eller uddannelser som de tillidsvalgte i netværket selv planlægger.

Der er rig mulighed for at sætte sit præg på listen af udbud, når man blot engagere sig i kernegruppen, som er den gruppe omkring den regionale tovholder, der er med til at få gode ideer til næste arrangement.

Hvad er en regional tovholder?

Netværket i den enkelte region er baseret på tanken om at løfte i flok og fordele ansvar og opgaver på flere hænder. Tovholderens primære ansvar er derfor at have overblik over fordelte opgaver og, om nødvendigt, assistere til, at opgaverne bliver løst.

Informationsmøde

Kom til et kort informationsmøde om netværk for tillidsvalgte

Læs mere og tilmeld dig

For at holde et netværk i live, er det helt centralt, at tovholder kan sætte netværkets ressourcer i spil, både blandt kernegruppemedlemmerne og netværkets øvrige medlemmer, og engagerer dem i overskuelige opgaver. Derfor skal tovholder ikke sidde alene med opgaverne, men sørge for, at sætte kernegruppens og de øvrige deltageres ressourcer bliver sat fornuftigt og strategisk rigtigt i spil.

Derudover er tovholderen indgangen til DM’s projektleder og sekretariat, ligesom tovholderen også er budgetansvarlig for regionens netværksbudget.

Som tovholder er du med til at sætte dagsordenen for, hvordan opgaverne skal fordeles imellem dig og kernegruppen. Opgaverne er eksempelvis at:

  • Sørge for at kernegruppen i starten af kalenderåret konstituerer sig med ansvars- og opgavefordelinger, og at gruppen får identificeret sine succesmål for netværket.
  • Holde liv i kernegruppen med minimum 4 årlige møder. Dette kan gøres virtuelt eller fysisk, alt efter hvad I aftaler.
  • Deltage i to månedlige møder med tovholdergruppen, som består af alle tovholdere og projektlederen fra DM’s sekretariat. Mødet er typisk af en halv til en hel times varighed.
  • Planlægge og deltage i en årlig tovholderdag i marts måned, hvor tovholdergruppen sætter et selvvalgt tema på dagsordenen. Temaet kan fx handle om at lede frivillige og/eller skabe motivation blandt andre eller andet, der knytter sig til rollen som tovholder.
  • Planlægge og deltage i to årlige, virtuelle kernegruppemøder af cirka en times varighed med alle medlemmer af landets fem kernegrupper.
  • Planlægge og deltage i et årligt halvandendags-seminar for alle medlemmer af landets fem kernegrupper. Seminaret er med overnatning fra formiddag den første dag til frokost næste dag.

Løn og ansættelsesforhold

Tovholderen er ikke at betragte som ansat hos DM og har således ikke nogen ansættelsesmæssig tilknytning i forhold til DM’s ledelse. Dette betyder også, at tovholderen ikke er underlagt samme ansættelsesretlige beføjelser, som DM’s medarbejdere.

Tovholderaftalen er underlagt dansk ret og er ikke en ansættelsesaftale. Derfor er tovholderen ikke i medfør af aftalen, omfattet af funktionærloven, ferieloven eller anden ansættelsesretlig lovgivning, der er gældende for lønmodtagere. Tovholderaftalen er heller ikke omfattet af en kollektiv overenskomst.

DM stiller ikke udstyr til rådighed for tovholderen, som skal udføre sit hverv lokalt i sin region. Tovholderen kan til enhver tid kontakte DM’s sekretariat for hjælp og assistance. Kontaktpersonen er Karen Plenge Johansen.

Parterne har aftalt et årligt honorar på 18.000 kr. Honoraret udbetales to gange årligt i rater af 9.000 kr. Udbetaling sker henholdsvis den 20. juni og den 20. december.

Honoraret er B-skattepligtigt, og idet tovholderen ikke anses for ansat i DM, beregnes hverken feriepenge, pension eller lignende af honoraret, ligesom der ikke ydes betaling ved sygdom, barsel eller lignende. 

Ansøgning

Send en kort, motiveret ansøgning til os på tillidsvalgtenetvaerk@dm.dk senest den 7. december.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje