Gå til sidens indhold
25. september 2018 Af Thomas Kellermann Hansen

”Fedt at være underviser på et kursus med en fælles ambition om at skabe bedre arbejdsforhold"

Når nyvalgte tillidsrepræsentanter skal have en grundintroduktion til deres nye rolle på arbejdspladsen, er den faglige udveksling og nysgerrighed for alvor noget af det, man nyder at være en del af. Det fortæller Sarah Rosenkrands, der er forhandlingskonsulent i DM og underviser på TR-introkurset.

Tillidsrepræsentanterne kommer fra vidt forskellige arbejdspladser og med vidt forskellige fagligheder. Det giver en god dynamik med mulighed for deling af viden og et inspirerende læringsmiljø. Sådan lyder det fra Sarah Rosenkrands, der underviser på TR-introkurset.

”Det er fedt at være underviser på et kursus, hvor der er en fælles ambition om at skabe bedre arbejdsvilkår, og den meget brede skare af viden og faglighed, som de tillidsvalgte fra DM har, giver rigtig gode forudsætninger for masser af brugbar sparring – både kursisterne imellem, men bestemt også fra kursisterne til os undervisere, som alle er konsulenter i DM til daglig” siger Sarah Rosenkrands.

 ”Vi nyder rigtig godt af alle de input vi får fra kursisterne”

En vigtig del af DM

Introkurset har til formål at indføre nyvalgte tillidsrepræsentanter i det basale grundlag for at kunne fungere som tillidsrepræsentant. På introkurset er det især vigtigt for Sarah Rosenkrands at slå fast, at de tillidsvalgte er en essentiel del af DM.

”Som tillidsvalgt er man DM’s ansigt ude på arbejdspladsen, man er medarbejdernes talerør overfor ledelsen, og så er man bindeled til DM og derfor en vigtig kilde til information til DM om, hvad der rører sig. Det er helt centrale opgaver,” siger Sarah Rosenkrands.

Der er højt humør og god stemning, når de nyvalgte tillidsrepræsentanter tager to dage ud af kalenderen og tager på introkursus i Middelfart. Men der er tale om et tæt pakket kursusprogram, for der er meget der skal nås.

”Det handler jo om at klæde dem på til en opgave, som er super vigtig og ofte står de tillidsvalgte i svære situationer, som de skal håndtere. Det er derfor vigtigt at vi får givet en grundig introduktion, så man efter kurset har fået en god forståelse for sin rolle som tillidsrepræsentant,

TR-Introkurserne afholdes på Sinatur i Middelfart, hvor du kan se frem til smukke omgivelser og udsigt til Fænøsund

TR-introkurset er det første kursus i DM's TR-uddannelse – læs om hele uddannelsen og TR-arrangementer