Gå til sidens indhold

Flytning af arbejdspladser: Husk nu at lytte til medarbejderne

DM's formand, Camilla Gregersen, opfordrer til at gøre tre ting, næste gang statslige arbejdspladser skal flyttes ud i landet - blandt andet at inddrage de ansatte mere, så vigtig viden ikke går tabt, skriver Magisterbladet.

"Midt i al det fokus, der er på geografi, savner jeg fokus på fagligheden og på vilkårene for arbejdet".

DM's formand, Camilla Gregersen, kommer med tre bud på, hvad politikerne bør sikre, næste gang staten flytter arbejdspladser ud af hovedstaden. Det sker efter en ny rapport, der afdækker nogle af de problemer, der har været med at flytte styrelser til provinsen.

1. Lad fagligheden bestemme geografien

"Placer og saml nye arbejdspladser, hvor det giver mening i forhold til faglighederne", siger Camilla Gregersen. Dermed sikres medarbejderne mulighed for at skabe faglige fællesskaber, ligesom mulighederne for at sikre medfølgende ægtefæller job bliver større, lyder argumentet.

2. Inddrag medarbejderne mere

"Lyt til medarbejderne, både omkring faglighed og arbejdsmiljø", siger Gregersen. Det er blandt andet vigtigt at få erfaringerne fra de første flytninger i spil, lyder det, fordi mere viden vil blive overleveret til de nye medarbejdere og dermed hurtigere nå tilbage til fuld serviceniveau.

3. Glem ikke dem, der bliver tilbage

"Hav fokus både på dem, der skal starte op og dem, der bliver tilbage", siger DM-formanden, fordi "en række arbejdspladser er blevet revet midt over i forbindelse med flytningerne," som det står i en pressemeddelelse.