Til indhold

To ud af fem har været udsat for kønnet forskelsbehandling

DM
© Lasse Martinussen

Analysens hovedpunkter

  • To ud af fem har oplevet en eller flere former for kønnet forskelsbehandling, hvor det mest udbredte er nedladende historier og forskellig anerkendelse baseret på køn. Hver sjette har oplevet en eller flere former for seksuel chikane, hvor verbale former er de mest udbredte. Det kan enten være i form af eksplicitte historier eller uønskede kommentarer.
  • Meget få har været udsat for seksuel tvang med 1,6 og 0,2 pct., der har været udsat for at blive hhv. holdt fast og berørt mod deres vilje, eller blevet tilbudt belønning til gengæld for seksuelle ydelser.
  • Kun hver fjerde har fortalt nogen på deres arbejdsplads om hændelserne, men blandt dem der ikke har, skyldes det ofte at de ikke har fundet det relevant.
  • Det er de færreste der har ønsket en konkret handling fra deres arbejdsplads, men blandt dem, der har fået hjælp, har ni ud af 10 fået hjælp af en TR eller AMR og otte ud af 10 fået hjælp af en leder. Af dem der ikke har fået hjælp ville hver tredje gerne have haft hjælp af deres leder, og hver femte af deres TR eller AMR.

To ud af fem har været udsat for kønnet forskelsbehandling

Læs analysen
DM
© Lasse Martinussen