OK26: Akademikerne melder sig ud af Forhandlingsfællesskabet

DM

© Lasse Martinussen

Del artikel:

Akademikerne har valgt at udtræde af Forhandlingsfællesskabet. Dermed skal de akademiske fagforeninger forhandle den kommende overenskomstfornyelse, OK26, i regi af Akademikerne.

Akademikerne, der er hovedorganisation for DM, udtræder af Forhandlingsfællesskabet. Det står klart efter et bestyrelsesmøde i hovedorganisationen tirsdag.

Ved at udtræde af Forhandlingsfællesskabet skal Akademikerne selv forhandle direkte med arbejdsgiverne i kommuner og regioner og ikke via Forhandlingsfællesskabet.

Beslutningen får ingen formelle konsekvenser for de eksisterende rammer, aftaler og vilkår for det lokale samarbejde. Det vil fortsat være den samme MED-aftale, som gælder for alle. Det gør sig også gældende for poster, som er aftalt og fordelt i det lokale MED-system.

DM har orienteret de tillidsvalgte i stat, kommuner og regioner via mail. 

Akademikerne, der samlet har 75.000 medlemmer på det kommunale og regionale område, har været medlem af Forhandlingsfællesskabet siden 2014, hvor det blev dannet af organisationerne i Sundhedskartellet og KTO op til overenskomstfornyelserne i 2015.

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje