Janne Gleerup er valgt til forperson i DM fra 2025

Del artikel:

Det står nu klart, at den nye forperson i DM fra årsskiftet er Janne Gleerup. Janne er 50 år, uddannet cand.mag. og ph.d. og har været medlem af DM’s hovedbestyrelse siden 2016.

Det står klart efter, at hun ved en afstemning blandt DM’s stemmeberettigede medlemmer fik flere stemmer end modkandidaten, Anne-Mette Wehmüller.   

”Jeg glæder mig enormt meget til at stå i spidsen for DM. Vi udgør et stærkt fællesskab, og medlemmerne gør en kæmpe forskel i mange brancher på arbejdsmarkedet hver eneste dag. Men det kniber med den samfundsmæssige anerkendelse af værdien af viden,” siger Janne Gleerup.  

”Faktisk oplever vi en udbredt akademikerbashing, som vi skal tage et opgør med. For der er brug for akademikeres kompetencer i dagens og fremtidens Danmark,” fortsætter Janne Gleerup. 

Janne Gleerup er 50 år, uddannet cand.mag. og ph.d. og har været medlem af DM’s hovedbestyrelse siden 2016. 

”Jeg er meget optaget af, at vi i DM favner alle medlemmer, så de på tværs af sektorer kan mærke, at DM gør en positiv forskel, lige fra studietiden til seniorarbejdslivet. Udadvendt skal DM være dagsordensættende og tydelig om vores krav, men altid også nysgerrig på, hvordan vi med konstruktiv samarbejdsvilje og nytænkning kan nå vores mål,” siger Janne Gleerup. 
 
Janne Gleerup fik 71 procent af de afgivne stemmer ved kampvalget om posten som forperson i DM. Den samlede valgdeltagelse var på 10 procent.

Janne Gleerup tiltræder posten for DM’s ca. 83.000 medlemmer ved årsskiftet. Valgperioden løber frem til og med 2027. 

Kort om Janne Gleerup

Født: Oktober 1973.

Uddannelse: Cand.mag. i pædagogik og uddannelsesforskning fra Roskilde Universitet. Bifag i sociologi fra Københavns Universitet. Ph.d. fra Roskilde Universitet. 

Beskæftigelse: Lektor og arbejdslivsforsker ved Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet. 

Poster: Medlem af DM’s hovedbestyrelse siden 2016, Forkvinde for Akademikerpension siden 2022, Fællestillidsrepræsentant for de videnskabelige medarbejdere på Roskilde Universitet siden 2018, og tillidsrepræsentant på Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet siden 2016. 

Bopæl: København

Seneste nyheder

Se alle nyheder

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje